Houden deze 5 oude regels je tegen om van carrière te veranderen?

verander van carriere

Als het om onze carrière gaat, proberen veel mensen nog steeds oude regels toe te passen op een nieuwe wereld. Regels die nu achterhaald zijn. Het is alsof je een ronde pin in een vierkant gat probeert te passen.

Op zoek naar een loopbaancoach?

Vind je coach via Coachregio en kom in contact.

Of je pas afgestudeerd bent, of al een tijdje werkt, meer dan waarschijnlijk heb je structuur en kaders aangereikt gekregen. Het kan zijn dat je door omstandigheden in je werk bent gevallen. Het kan ook zijn dat je er door je opleiding naartoe bent geleid. Maar plotseling vraag je je af: “Is dit echt de bedoeling?”

Als we proberen te spelen volgens regels die niet langer van toepassing zijn, is het geen wonder dat steeds meer mensen zich gefrustreerd, vastgelopen of zelfs een beetje verloren voelen als het op hun carrière aankomt.  

In dit artikel willen we een aantal van die oude regels ontkrachten en een alternatieve koers uitzetten. 

Laten we eerst erkennen dat carrièreswitch maken, in feite verandering van welke aard dan ook, ontmoedigend kan zijn. We zijn vaak bang voor het onbekende – vooral als het zo moeilijk is te voorspellen wat de toekomst brengt. 

 

Hoe zal het zijn? Ik weet het niet! Ah! 

Dus, misschien houden we onszelf tegen…? 

 

Maar hoeveel van het leven is zeker? Het mooie van het leven is dat het zich blijft ontwikkelen. Het kan, doet en zal veranderen. Hetzelfde geldt voor je carrière. 

Zit je vast?

Het is ironisch dat je gefrustreerd kunt zijn in het werk dat je doet, en toch niet het vertrouwen hebt om te veranderen. Je weet niet echt waar of hoe je moet beginnen zoeken. Je hebt het gevoel dat je niet genoeg kennis of ervaring hebt.

Je hebt het gevoel dat er niet veel is om naar uit te kijken en je dacht echt dat je het tegen die tijd allemaal wel geregeld zou hebben, zoals iedereen. Je wilt trots zijn op het werk dat je doet, maar in plaats daarvan voel je je meestal angstig of, nog vreemder, een vreemd gevoel van ongemakkelijk op je gemak zijn. Het werk is prima, maar eigenlijk had je op iets meer gehoopt.

Als we zoveel tijd op het werk doorbrengen als we doen, is het redelijk dat we hopen er plezier in te hebben en er een zeker gevoel van voldoening uit te putten. En niet te vergeten, dat het de levensstijl ondersteunt die we voor onszelf willen.

Deze 5 oude regels gelden niet in de nieuwe wereld

Laten we de oude regels die je in de weg kunnen staan als je van loopbaan wilt veranderen eens uit de weg ruimen en kijken wat je in plaats daarvan zou kunnen doen:

1. Je moet je doel kennen

Wat was je doel toen je een tiener was? Een goede student zijn, niet in de problemen komen, winnen met je favoriete sport? De kans is groot dat dat nu niet meer zo is. Er wordt zoveel druk op mensen uitgeoefend om hun doel te kennen. Ze zeggen: “Ken je doel, vind je roeping, maak een gelukkige carrière of loopbaan.” Je doel is vergankelijk – het is krankzinnig om te denken dat je één vast doel hebt dat zich niet zou blijven ontwikkelen door de ervaringen die je opdoet.

Als je je tijd en energie besteedt aan je zorgen maken over je ware doel, kun je onderweg kansen missen die je keuzes zullen bepalen. Maar al te vaak worden we zo overweldigd door een eindresultaat dat we niet eens de eerste stap kunnen zetten.

Wat je moet begrijpen is: wat is je doel op dit moment? Als je je alleen op de komende 12 maanden zou moeten richten, wat zou dan je doel zijn? Als je dat weet, kun je gemakkelijker de eerste stap uitwerken en vervolgens efficiënter op zoek gaan naar kansen onderweg.

2. Dat je beperkte ervaring/vaardigheden hebt

Stop jezelf niet in een hokje voordat iemand anders dat doet. Het aannemen van personeel is veranderd. Het gaat niet altijd meer om het diploma dat je wel of niet hebt gehaald. Veel bedrijven zijn op zoek naar probleemoplossers en mensen die lateraal kunnen denken.

Functiebeschrijvingen schrijven is een noodzakelijke maar soms lastige taak. Als je er een leest, laat je dan niet tegenhouden omdat je denkt dat je niet voor 100% geschikt bent. Veel bedrijven voegen tegenwoordig een voorbehoud toe op hun vacaturepagina: “Zie je geen functie die bij je past? Neem dan toch contact met ons op! We zijn altijd geïnteresseerd om van interessante mensen te horen”.

Zorg dat je een goed beeld hebt van alle dingen waar je echt goed in bent en bedenk hoe je van toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor een organisatie. Probeer een lijst te maken van je sterke punten. Als je het moeilijk vindt, schrijf dan een lijst van je vermeende zwakke punten en zoek dan de tegenovergestelde vaardigheid. Bent u dat?

De carrièreladder

Er is geen ladder meer. Het leven is niet-lineair en dat geldt ook voor loopbanen. Je kunt altijd opnieuw beginnen en heel vaak doen mensen dat ook. Het oude wereldbeeld is dat je hard werkt voor beloofde opwaartse vooruitgang. Zelfs als dat waar zou zijn, wat niet zo is, dan nog kan het je in een constante staat van plateau brengen waar je je handen uit de mouwen steekt en je plotseling realiseert dat je al jaren niet meer bent opgeschoten.

Mensen hebben tegenwoordig zigzag carrières. Ze gaan omhoog, omlaag en opzij. Ze verlaten bedrijven en komen terug. Ik moedig niet aan om elke twee minuten onberekend te flipperen, maar de enige weg is niet noodzakelijkerwijs alleen omhoog.

Andere mensen weten wat beter bij je past

Niemand geeft meer om je carrière dan jijzelf. Andere mensen kennen je niet van binnen en van buiten. Ze hebben misschien meer kennis over de banen die er zijn, maar ze kennen jou niet zo goed als jij. Het gaat erom dat jij je volledig eigenaar voelt van jezelf, van waar je nu staat en naar de volgende stap gaat.

Dit kan worden gedaan door je zelfbewustzijn te vergroten, door onder de motorkap te kruipen van wat je echt drijft en wat je wilt bereiken. Loopbaancoaching is een geweldige manier om dit proces van zelfontdekking en inzicht te ondersteunen.

De rest weet wat ie wilt

Misschien heb je een identiteitscrisis of worstel je met een overweldigend gevoel van imposter syndroom. Nou, laat me je vertellen, dat geldt ook voor de meeste andere mensen! Pas als we door het leven gaan, beginnen we het ons te realiseren. Sommige van ’s werelds meest succesvolle mensen wachten nog steeds om ontdekt te worden. Ze hebben ook het gevoel dat ze niet thuishoren in de kamer waar ze zijn.

Het imposter syndroom kan juist in je voordeel werken. Mensen die lijden aan het imposter syndroom kunnen zeer goede luisteraars zijn en goede vragen stellen. Het stimuleert empathie en een gevoel van bewustzijn voor anderen. In een teamverband brengt dat mensen samen. Arrogantie daarentegen heeft de neiging mensen weg te duwen.

Had je vroeger moeite om je sterke punten onder woorden te brengen? Zie je nu in dat je misschien goed kunt luisteren? Het imposter syndroom kan ook resulteren in gemotiveerde actie. En dat is zeker een goede zaak.

We leven in een onzekere wereld. Maak dat niet nog erger door je door oude regels te laten weerhouden van nieuwe veranderingen waar je beter van wordt. Begrijp en neem de controle over wie je vandaag bent. Concentreer je op je doel op dit moment.  
 
Eén ding is zeker. De tijd die je verloren hebt met wachten of angstig zijn, krijg je niet meer terug. Het is beter om het heden volledig te omarmen, zelfvertrouwen opbouwen en angst te accepteren als een indicator van een moedig, zich steeds ontwikkelend pad en aan de slag te gaan.