5 vragen die je jezelf moet stellen voor een betere carrière

Betere carriere

Als je een verandering van loopbaan overweegt, is het heel belangrijk om helder te krijgen hoe loopbaanvervulling er voor jou uitziet. Als je zonder duidelijkheid meteen begint met het opstellen van je CV, het zoeken naar een baan via internet of het opzetten van je nieuwe bedrijfswebsite, kom je op een plek waar je misschien niet wilt belanden!

Lees hier hoe je dat voorkomt en hoe loopbaancoaching ondersteuning kan bieden. Hieronder delen we een vijf-punten carrière blauwdruk aanpak als je meer duidelijkheid wilt krijgen.

Op zoek naar een loopbaancoach?

Vind je coach via Coachregio en kom direct in contact.

1. Wat vind je leuk?

Deze vraag staat op nummer één omdat onze carrières vaak worden bepaald door waar we goed in zijn, niet per se door wat we leuk vinden.

Het is belangrijk om na te denken over welke activiteiten je energie geven en welke je energie afvoeren: wat geeft je ‘vuur in je buik’ of doet de tijd voorbij vliegen.

En dat kunnen werkactiviteiten zijn of dingen die je buiten het werk doet. Het belangrijkste is om de activiteit te ontleden, zodat je precies kunt bepalen wat vervulling geeft.

2. Waar ben je goed in?

Bij deze vraag is het belangrijk om niet alleen aan je technische vaardigheden te denken, maar ook aan de menselijke kwaliteiten die je hebt en die je op de werkvloer tot bloei kunnen brengen.

Graaf diep in je loopbaanervaring en identificeer niet alleen wat je in je functies hebt bereikt, maar ook hoe je dat hebt gedaan. Wat hebt je specifiek gedaan om die taak, dat project of die samenwerking tot een succes te maken? Welke sterke punten zijn uniek voor jou als persoon – we zijn niet allemaal hetzelfde! Als je aan 10 mensen die jou kennen zou vragen om jouw sterke punten te beschrijven, wat zouden ze dan zeggen? Probeer het maar eens!

3. Hoe wil je werken?

Ons ‘hoe’ van werken is misschien wel veranderd in de afgelopen 18 maanden. Vragen die je jezelf hier kunt stellen zijn onder meer in welke omgeving je wilt werken: thuis, op kantoor, buitenshuis, op de weg? Wil je vaste uren, ploegendienst of flexibel? Wil je met mensen werken of alleen – of een mix?! Wil je reizen – klantgericht zijn – deel uitmaken van een grote of een kleinere organisatie? Duidelijk zijn over wat j wel en niet wilt, is de sleutel tot het uittekenen van je loopbaan.

4. Met wie wil je samenwerken?

Deze vraag wordt vaak over het hoofd gezien, tenzij we een bijzondere passie hebben om bijvoorbeeld met kinderen of dieren te werken of een andere sterke ‘roeping’ hebben. Het is de moeite waard om wat tijd te besteden aan het nadenken over het soort mensen waarmee je jezelf zou willen omringen als collega’s, klanten of eindgebruikers.

5. Waarom wil je werken?

Onderzoek tot slot waarom je wilt werken. Ik hoor veel mensen roepen ‘om betaald te krijgen’! Ja, financiële stabiliteit is de drijfveer waarom de meeste mensen werken. Maar wat is de tweede reden waarom je wilt werken? Deze vraag sluit nauw aan bij onze waarden en overtuigingen.

Wat is belangrijk aan wat je geeft en krijgt van je werk? Ben je gepassioneerd door problemen oplossen, mensen helpen, het complexe eenvoudig maken? Heb je een bepaald doel dat je wilt steunen, een verandering in een sector waar je deel van wilt uitmaken of een wens om onze ecologische voetafdruk te verbeteren? Welke carrièredoelen zou je graag willen bereiken – dit is waarom je werkt.

Je hebt nu een blauwdruk van je carrière – of een ideale functieomschrijving… alleen zonder de functietitel. Zodra je duidelijkheid hebt, kun je je CV, je social media-profielen en je zoektocht naar een nieuwe baan afstemmen op je blauwdruk.

Het kan zijn dat je een paar keer van baan moet veranderen om je perfecte carrière te bereiken, maar als je in het begin tijd investeert om zeker te weten wat je wilt, heb je meer kans dat je er komt en dat je dan voldoening krijgt! Met of zonder loopbaancoach, die keuze is geheel aan jou, maar verken op z’n minst hoe een loopbaancoach kan helpen.