Is coaching iets voor mij?

Is coaching iets voor mij

Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, kan er een punt komen waarop we vast komen te zitten. Misschien merken we dat bepaalde patronen zich steeds herhalen. Misschien heb je veel aan zelfhulp gedaan met betrekking tot een bepaald probleem, maar lijk je er niet uit te komen. Zie hoe een coach jou hierbij zou kunnen helpen.

Op zoek naar een coach?

Vind je coach via Coachregio en kom direct in contact.

Wat de wegversperring ook is, we weten hoe frustrerend het kan zijn. Dit is het moment om versterking in te roepen en steun te krijgen van een gekwalificeerde professional. Gelukkig zijn er veel professionals die je op verschillende manieren kunnen helpen, zoals coaches, counselors, hypnotherapeuten, voedingsdeskundigen en holistische therapeuten.

Als je dit leest, is de kans groot dat je overweegt om met een life coach te werken om je te helpen los te komen, maar je bent er niet 100% zeker van dat dit op dit moment de juiste aanpak voor je is. Coaching kan nuttig zijn voor velen van ons, maar om er echt het beste uit te halen, zijn er een aantal dingen die je moet overwegen.

Hier is onze checklist van wat je nodig hebt om het meeste uit coaching te halen om je te helpen beslissen of het al dan niet de juiste stap voor je is.

Klaar voor verandering

Dit klinkt misschien voor de hand liggend en als je coaching overweegt, weet je waarschijnlijk dat er een verandering is die je wilt maken. Weten dat je iets wilt veranderen en er klaar voor zijn, zijn echter twee heel verschillende dingen.

Verandering kan moeilijk zijn. Het betekent het loslaten van iets dat waarschijnlijk al heel lang deel uitmaakt van uw leven. Coaching vertrouwt op uw toewijding om te veranderen. Natuurlijk zal uw coach er zijn om u te begeleiden en te steunen, maar als de wil om te veranderen er niet is, kan dat dingen moeilijk maken. Daarom is het heel nuttig om even stil te staan bij de impact die deze verandering op uw leven zal hebben en of u er klaar voor bent om deze stap te zetten.

Bereid zijn om bestaande gedachten en overtuigingen in twijfel te trekken

Als we ergens op vastlopen of bepaald gedrag blijven herhalen, komt dat vaak omdat we een bestaande gedachte of overtuiging hebben die ons beperkt. Het uitdagen van deze gedachten en overtuigingen is een integraal onderdeel van coaching – dit is wat je helpt om veranderingen op een dieper niveau te maken.

Een open geest hebben en bereid zijn om deze gedachten en overtuigingen te confronteren is daarom de sleutel in coaching.

Tijd en energie hebben

Coaching is krachtig, maar het is zelden een snelle oplossing. In sommige gevallen is een eenmalige sessie voldoende om je het zetje in de goede richting te geven dat je nodig hebt, maar voor sommigen zijn sessies op langere termijn nodig.

Of je nu één sessie hebt of 100, ze vergen allemaal tijd, toewijding en energie. Wat coaching krachtig maakt, is de actie die je onderneemt na de sessies. Om echt het meeste uit coaching te halen, moet je tijd en energie beschikbaar hebben om het werk te doen dat nodig is om de verandering teweeg te brengen waarnaar je op zoek bent.

Weet wat je uit coaching wilt halen

Het is belangrijk om een duidelijk idee te hebben van wat u wilt bereiken met coaching. Dit zal u niet alleen helpen om uw zoektocht te verfijnen en de juiste coach voor u te vinden, maar het is ook informatie die uw coach nodig zal hebben om u volledig te ondersteunen. Probeer op te schrijven waar u hoopt dat coaching u mee kan helpen en welke veranderingen u zou willen aanbrengen.

Je kunt deze notities gebruiken om een coach te vinden die zegt dat hij/zij je op dit gebied kan helpen en tijdens het eerste gesprek om er zeker van te zijn dat jullie bij elkaar passen.

Enthousiast om in jezelf te investeren

Coaching is een investering, niet alleen financieel maar ook emotioneel. Dit kan ons ongerust maken, maar over het algemeen zou het gevoel er een van opwinding moeten zijn – dit gaat een ongelooflijke verandering voor je zijn… je neemt controle over je toekomst.

Alleen al de daad van het investeren helpt ons het proces serieus te nemen en versterkt onze toewijding aan het proces. Probeer af te stemmen op hoe je je voelt over het nemen van deze stap en hoe het maakt dat je je voelt. Zenuwen zijn OK, maar ergens in de mix moet er ook opwinding zijn.

Kiezen voor coaching