Online Coaching & Online Coach

Zoek je een online coach? Bekijk coaches

Online coaching

Ben je op zoek naar online coaching of wil je weten hoe coaching online precies werkt? Wij helpen elke maand duizenden mensen bij het vinden van hun ideale online coach.

Via Coachregio vind je 500+ geverifieerde coaches waarvan een groot gedeelte online coaching aanbiedt. Iedere coach heeft een eigen profiel met informatie als werkwijze, kwaliteiten, ervaringen, opleidingen, locatie(s),  adresgegevens en contactgegevens. Bovendien is iedere coach geverifieerd bij één of meerdere beroepsorganisaties.

Goede online coach vinden?

Vergelijk online coaches en kom direct in contact.

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een geschikte coach, voor mijn unieke situatie, is hiermee een stuk makkelijker!”

Juul

“Prettig idee dat alle coaches zijn geverifieerd en dat je via de filters bij de beste coaches uitkomt.”

Stefan

Bekijk hier alle online coaches

Show results within of
Nog geen coaches gevonden. Ben je zelf een coach?
Meld je aan en word vindbaar voor onze doelgerichte bezoekers: Aanmelden.

De eerste stap zetten en je eerste coachsessie boeken kan groot aanvoelen. Het is een verbintenis en een investering in je eigen persoonlijke groei. En hoewel dit natuurlijk een spannende tijd is, is het normaal dat je je ongerust voelt, vooral als je nog nooit eerder online coaching hebt gehad.

Je weet misschien niet precies wat je van je online coach kunt verwachten of wat er tijdens het proces van jou wordt verwacht. Coaching kan transformerend zijn, maar het vereist actie, werk en intentie. Daar komt nog bij dat als je introvert of verlegen bent, je het vooruitzicht om met iemand nieuw te praten misschien intimiderend vindt. Ik ben zelf introvert en ik weet nog dat ik zenuwachtig was voor mijn eerste sessie online coaching.

Ik had dezelfde vlinders die ik altijd kreeg voordat ik met iemand praatte die ik nog niet kende. Zodra we echter begonnen te praten, vlogen die vlinders prompt weg. Mijn coach stelde me op mijn gemak, en omdat ze me van tevoren had verteld wat ik kon verwachten, voelde ik me veel beter voorbereid.

Ik moet je er hier ook op wijzen dat mijn coachingsessie online plaatsvond, via een videogesprek. Online coaching neemt de barrière van afstand weg en is een optie die veel coaches aanbieden. Het stelt je in staat om te kiezen met wie je resoneert, ongeacht waar ze wonen en te genieten van de coaching ervaring vanuit het comfort van je eigen huis.

We hebben allemaal onze persoonlijke voorkeuren en terwijl voor sommigen online coaching ideaal is, past voor anderen face-to-face beter. Op het moment dat ik dit schrijf, betekent de pandemie echter dat het merendeel van de coaching op afstand moet plaatsvinden.

Wat je ook heeft bewogen om een coach te kiezen die online werkt, het kan nuttig zijn om te weten wat je kunt verwachten. Dit kan eventuele onnodige zenuwen over de technologie wegnemen, zodat je jezelf kunt concentreren op de coaching zelf.

Hoewel alle coaches op een andere manier werken, kunnen de onderstaande punten je helpen een beter inzicht te krijgen in wat er kan gebeuren als je contact opneemt met een coach via Coachregio.

Een tijdstip en medium kiezen

Veel coaches bieden een gratis of goedkoop kennismakingsgesprek aan, zodat je wat meer over ze te weten kunt komen voordat je beslist of je ze al dan niet als coach wilt inhuren. Maar of je nu een consult of je eerste sessie boekt, je moet een tijd boeken en begrijpen welk medium de coach zal gebruiken voor de sessie.

Het boeken van de tijd kan via e-mail of je coach kan een boekingssysteem zoals Calendly gebruiken waar je een afspraak kunt kiezen die bij je past. 

Medium
Wat betreft de manier waarop de sessie zal worden gegeven, zijn er een aantal verschillende media die kunnen worden gebruikt, van een eenvoudig telefoongesprek tot videogesprekken via Zoom of FaceTime. Voor je eerste sessie zal je coach je laten weten welk medium hij gebruikt en je uitleggen hoe het zal werken.

Gebruik van technologie

Zoals gezegd, moet je coach je vóór je eerste sessie alle nodige instructies geven. De meeste mediums die gebruikt worden om online te communiceren zijn heel gemakkelijk te gebruiken, maar als je voor de sessie nog vragen hebt, laat ze dat dan zeker weten.

Als het een programma is dat je nog niet eerder hebt gebruikt en je kunt het van tevoren uitproberen, wil je dit misschien proberen zodat je je er meer op je gemak bij voelt. Sommige programma’s vereisen dat je ze downloadt of een account aanmaakt voordat je ze gebruikt, dus zorg ervoor dat dit, indien nodig, voor je sessie is gedaan.

Voel je vrij om je coach vragen te stellen voor de sessie via e-mail en laat het hem weten als je eenmaal begint met de sessie als je nog andere vragen hebt. Sommige coaches gebruiken graag video zodat je elkaar kunt zien, terwijl anderen de voorkeur geven aan een gesprek met alleen audio. Je kunt ook uw eigen voorkeuren hebben. Je coach zou je van tevoren moeten vertellen of het een video- of een audiogesprek wordt, en ook hier kun je je voorkeuren bespreken.

De online coaching sessie

Hopelijk voel je je nu op je gemak met hoe je sessie gaat werken en ben je gerustgesteld door je coach. Als je vragen hebt, bijvoorbeeld hoe je de camera aan of uit moet zetten, vraag het dan aan je coach. Hij of zij is gewend aan het programma en kan je de nodige begeleiding of tips geven.

Afgezien van de technologische kant van de zaak, zouden online coaching sessies hetzelfde moeten zijn als face-to-face sessies. Er zal waarschijnlijk een fase zijn waarin je elkaar leert kennen, en dan duik je in de reden waarom je hebt gekozen voor online coaching. Je krijgt de kans om te praten over je doelen en uitdagingen, en samen met je online coach een manier te vinden om te komen waar u wilt zijn.

Net als bij een persoonlijke sessie kan je coach je vragen om de actiepunten die je uit je sessie hebt gehaald op een rijtje te zetten, zodat je ze de volgende keer dat je met hem praat kunt meenemen en bespreken. Als je het er nog niet over gehad hebt, kan je hier praten over het tijdstip van je volgende sessie en hopelijk voelt je jezelf zekerder over het gebruik van de technologie, zodat je ten volle van het coachingproces kunt genieten.

Online Coach

E-mail coaching

Hoewel het gebruikelijk is voor coaches om sessies via gesprekken aan te bieden, bieden sommigen een alternatief – e-mail coaching. Dit kan een goed alternatief zijn als bellen op dit moment niet geschikt voor je is. E-mail coaching of ondersteuning via messaging geeft je de kans om weloverwogen antwoorden te formuleren en geeft je meer tijd om na te denken over wat er besproken wordt.

Als je een coach hebt gevonden die dit aanbiedt, zullen ze je waarschijnlijk laten weten wat je kunt verwachten – bijvoorbeeld op welke tijden ze e-mails/berichten checken en beantwoorden.

 

Een van de belangrijkste dingen bij coaching is je relatie met je coach. Hoe voel je je als je met hem of haar praat? Hoe voel je je tijdens de sessies? Vertrouw je hen?

Ongeacht het medium, zal deze band doorschijnen als het de juiste fit is. En in een tijd waarin verbinding belangrijker is dan ooit, wensen we je veel succes met het vinden van wat je zoekt en hopen we dat je alles wat online coaching te bieden heeft zult kunnen omarmen en de voordelen van online coaching zult ervaren!