3 redenen waarom je een life coach zou moeten vinden

Life coach vinden

Life coaching is niet zomaar een rage. Het is een nuttige en praktische dienstverlenende sector die niet zo snel meer zal verdwijnen.

Life coaching is een levensveranderend partnerschap dat mensen helpt hun potentieel te bereiken. Het is geen counseling. Hier is een eenvoudige uitleg om onderscheid te maken tussen counseling en life coaching:

Counseling helpt je om te gaan met grote levensproblemen, zoals depressie, echtscheiding, en de dood van een geliefde. Terwijl life coaching je helpt je doelen en dromen te verwezenlijken, zoals het krijgen van een promotie, het schrijven van een boek, of het bereiken van een doel om af te vallen.

Elke life coach is anders, maar het uitgangspunt van life coaching is dat een individu samenwerkt met een coach, zodat hij of zij advies en aanmoediging kan krijgen om zijn of haar persoonlijke en/of carrièredoelen te bereiken.

Hoewel dit enkele voorbeelden zijn van wat een life coach voor jou kan betekenen, zijn hier nog meer redenen waarom je vandaag nog een life coach moet vinden:

1. Een levensdoel vinden

We hebben allemaal het aangeboren verlangen om speciaal en belangrijk te zijn. Dat betekent niet per se dat je op een podium wilt staan of een staande ovatie wilt krijgen. Het betekent dat we allemaal een intrinsiek verlangen hebben om een leven te leiden dat van betekenis is. Op de een of andere manier van waarde zijn voor deze wereld is de roep van onze ziel.

We hebben allemaal een doel in deze wereld, maar voor de meesten van ons is het niet precies duidelijk wat dat doel kan zijn. Een life coach kan je helpen dit bij jezelf te ontdekken.

Velen hebben levenservaringen die ons vormen en kneden tot wie we zijn geworden. We kunnen deze ervaringen, zowel goede als slechte, gebruiken om onze betekenis in de wereld te vinden.

Een life coach kan je helpen dit potentieel voor een zinvol doel te ontsluiten. Hij kan je helpen je verleden te verwerken en de zin en het doel van je leven te vinden. Dat kan iets positiefs zijn.

Je hebt ontdekt dat het jouw doel is om levens te redden in echte noodsituaties. De volgende stap met je life coach is werken aan het ontdekken en creëren van een actieplan dat je naar je doel zal leiden: EMT worden.

Misschien hou je van je carrière, maar heb je niet het gevoel dat dit je uiteindelijke doel is. Misschien verlang je naar iets zinvollers. Je life coach kan je helpen dat doel te ontdekken, zelfs als dat betekent dat je in je huidige carrière moet blijven.

Je ontdekt in je gesprekken met je life coach dat je je verhaal en ervaring graag zou willen kanaliseren om anderen te helpen. Dit is jouw doel. Je life coach kan helpen te bespreken wat voor opties er zijn en wat je misschien denkt.

Je life coach helpt je om doelen te stellen, waaronder een ontmoeting met de voorzitter van de afdeling, zodat je kunt helpen met het doel van de organisatie om zelfmoord te voorkomen. Het eindresultaat is dat je een ontmoeting hebt met de voorzitter en gevraagd wordt om te spreken op hun volgende openbare evenement over zelfmoordpreventie.

Je bent in staat om je verhaal te delen, samen met de waarschuwingssignalen en hoe gezinnen hun geliefde kunnen helpen die misschien suïcidaal is. Jouw doel is duidelijk in beeld gekomen en tot bloei gekomen dankzij life coaching.

2. Begin te doen in plaats van dromen

Heb je een droom die op de plank is blijven liggen? Misschien is het een boek dat je in je hoofd hebt dat je al jaren wilt schrijven, of misschien is het een droom om naar het buitenland te reizen maar heb je het te druk gehad met het leven om de reizen waar je al jaren van droomt in te plannen?

Nu is de tijd om die verandering teweeg te brengen. Je kunt je dromen van de plank halen waar ze hebben liggen wachten en smeken om verwijderd te worden. Je kunt beginnen om die dromen werkelijkheid te maken als je samenwerkt met een life coach.

Een life coach kan je helpen ontdekken wat het is dat je dromen op de plank houdt, zodat je de obstakels kunt overwinnen die in de weg staan.

3. Krijg meer zelfinzicht en zelfvertrouwen

Als je weet wie je bent, kun je vertrouwen krijgen in wie je bent.

Een life coach kan je helpen jezelf beter te begrijpen. Hij stelt vragen die je helpen te bepalen wat voor jou het belangrijkst is.

Een life coach vertelt je niet wat je moet doen of hoe je het moet doen. In plaats daarvan zal een goede life coach zich verdiepen in vragen die je helpen om zelf te ontdekken wat je misschien niet bewust weet.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je het moeilijk hebt als moeder. Je kunt je vinger er niet opleggen wat de oorzaak is van je falen als moeder. Je weet alleen dat je het gevoel hebt dat elke dag een strijd is en dat je niet het gevoel hebt dat je de dingen goed doet.

Je begint met je life coach te praten over je kindertijd. Je realiseert je door haar indringende vragen dat je gevoelens van falen en ontoereikendheid uit je eigen jeugd komen. Je moeder is een perfectionist en was een ongelooflijke supermoeder. Je hebt niet het gevoel dat jij je daar ooit aan zou kunnen meten.

Als je bespreekt wat je dagelijks als moeder doet, realiseer je je ook dat je een hardwerkende moeder bent die haar best doet en haar best doet. Je realisaties helpen je tot de conclusie te komen dat het je vertrouwen in je capaciteiten is waar het aan schort, en niet je eigenlijke moederlijke capaciteiten. Je besluit dat je aan deze problemen gaat werken met je life coach.

Als je eenmaal kunt ontdekken waarom je zelfvertrouwen wordt ondermijnd, kun je beginnen met het ontmantelen van de valse gedachten die je ervan weerhielden een zelfverzekerde moeder te zijn. Je verandering in moeder denken is veranderd omdat je life coach de juiste vragen stelde om de waarheid over waar je gebrek aan vertrouwen vandaan kwam, aan het licht te brengen.

Toen dat eenmaal was blootgelegd, kon het hoofd worden geboden aan gedachten uit je verleden die je nog steeds in hun greep hadden. Je life coach kan je dan helpen ontdekken wat je goed doet als moeder en op die kwaliteiten voortbouwen, zodat je nog meer zelfvertrouwen krijgt als moeder.

Soms denken we dat we onszelf kennen en denken we gewoon dat er iets mis is met ons als we ons ontoereikend voelen. In plaats van dingen af te doen als ontoereikendheid en falen, moeten we dieper graven.

Vaak kunnen we gedachten en overtuigingen vinden die op onwaarheid berusten en die ons ervan weerhouden ons beste zelf te zijn. Dingen waarvan we denken dat ze waar zijn, zijn misschien helemaal niet waar. Accepteer niet de leugen dat je niet goed genoeg bent. Zoek uit wat de oorzaak is van je gevoelens dat je niet goed genoeg bent of doet.

Samenwerken met een life coach zal je helpen om in jezelf de wortel van deze gedachten te ontdekken, zodat je ze kunt overwinnen. Je life coach zal je helpen meer vertrouwen te krijgen in wie je bent en wat je doet.

Hoe vind ik een life coach?

Via onze website, kun je een overzicht van life coaches vinden en vergelijken.

Houd in gedachten dat veel life coaching sessies worden gedaan via de telefoon of zelfs Skype. Je hoeft niet in de buurt van een life coach te wonen om er een in te huren. In plaats daarvan, denk na over het zoeken naar een coach die ofwel gespecialiseerd is in een specifiek onderwerp waarin je op zoek bent naar hulp, of zoek er een waarvan je denkt dat het een goede match zou zijn voor jou persoonlijk.

Maak je geen zorgen over de locatie, aangezien de meeste coaches toch per telefoon of online coaching aanbieden.