Stoppen met slechte gewoontes voor een gezondere jij

stoppen met slechte gewoontes

We nemen een aantal gewoontes onder de loep die je echt in het verleden moet laten om ervoor te zorgen dat je een betere versie van jezelf wordt! Pak ze aan, misschien met behulp van een leefstijlcoach.

Op zoek naar een leefstijlcoach?

Vind je coach via Coachregio en kom eenvoudig in contact.

1. In het verleden blijven hangen

Tijd verspillen aan denken over wat er had kunnen of moeten zijn als je iets anders had gedaan, is tijdverspilling. Omgaan met spijt is niet gemakkelijk – verre van dat – maar hoe sneller je het feit onder ogen ziet dat je er niets aan kunt doen, hoe gelukkiger je je zult voelen. Als er iets is wat je kunt doen om te voorkomen dat het nog eens gebeurt, ga het dan doen! Als dat niet zo is, probeer dan te accepteren wat er is gebeurd en ga verder.

2. Verwikkeld raken in giftige relaties

Sommige relaties kunnen niet worden hersteld – we moeten dit besef onder ogen zien. Misschien vind je het moeilijker om hiermee om te gaan als je het moeilijk vindt om met sterke emoties om te gaan, maar als je dat doet, zal je leven een stuk makkelijker worden.

 

Hoewel het moeilijk is om iemand uit je leven te verwijderen, kan het leiden tot een gelukkiger en gezonder leven als ze je alleen maar ellende en hartzeer bezorgen.

3. Smoesjes verzinnen

Er bestaat niet zoiets als te moe, te oud of te laat – het zijn gewoon dingen die mensen geneigd zijn te zeggen als ze geen inspiratie, wil of motivatie hebben – excuses dus eigenlijk. Je kunt zoveel positieve avonturen aan je voorbij laten gaan omdat je liever in bed blijft liggen, of je kunt de beslissing nemen om te gaan leven.

 

Probeer je niet te laten weerhouden door excuses om iets spannends te doen. De volgende keer dat je te moe bent om iets te gaan drinken met een vriend of om op te staan en naar de sportschool te gaan, negeer je negatieve gedachten en doe het toch. Ontdek jouw werkelijke motivatie en laat jezelf eventueel extra motiveren middels leefstijlcoaching.

4. Te hard zijn voor jezelf

Soms loopt het leven niet zoals verwacht – het is een harde waarheid, maar we moeten het allemaal accepteren. Dit wil niet zeggen dat iedereen in zijn eigen sprookje moet leven, maar soms loopt het gewoon anders dan we hopen.

 

Is dat echt een slechte zaak? Soms gaan we gewoon op onze aspiraties af zonder onszelf echt de tijd te geven om te stoppen en na te denken of dit wel is wat we echt willen. Neem wat tijd en wees niet te streng voor jezelf vanwege de dingen die nooit zijn gebeurd.