10 tips voor een succesvol sollicitatiegesprek

tips voor succesvol sollicitatiegesprek

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen houden niet van sollicitatiegesprekken. Ze kunnen zenuwslopend, verwarrend en soms ronduit eng zijn. Daarom heb ik hier de beste tips voor een succesvol sollicitatiegesprek verzameld. De meeste zijn niet nieuw, of anders dan andere tips die er zijn. Het zijn echter stappen die ik zelf volg, met enkele nuttige tips. Hierbij kan een loopbaancoach je overigens perfect helpen.

Op zoek naar een loopbaancoach?

Vind je coach via Coachregio en kom eenvoudig in contact.

De voorbereiding

1. Onderzoek het bedrijf en de persoon

Dit is een voor de hand liggende. Zorg ervoor dat je het bedrijf onderzoekt. Wat doen ze? Wat heeft de toekomst voor hen in petto? Zijn ze de laatste tijd in het nieuws geweest?

 

In deze tijd, onderzoek ook de interviewers. Soms weet je niet wie er komt solliciteren, maar sommige bedrijven vertellen je in je uitnodigingsbrief/e-mail wie er zullen zijn. Als dat zo is, ga dan op LinkedIn en Google en speur wat rond. Op zijn minst betekent dit dat je ze herkent als je ze ontmoet, wat het minder afschrikwekkend maakt. Je kunt ook een idee krijgen van wat belangrijk voor hen is als individu en dat in een antwoord opnemen.

 

2. Onderzoek de reis

Iets wat velen niet genoeg doen is je reis naar de locatie onderzoeken. Controleer de tijdstippen. Controleer alternatieve routes in geval van verkeersopstoppingen of sluitingen van het openbaar vervoer.

 

Ik zoek het gebouw altijd op Google maps en bekijk het via street view vanuit de richting waar ik vandaan kom, zodat ik het herken als ik er aankom. Dan ga ik weer op straat zoeken naar een koffiehuis in de buurt waar een toilet is waar ik kan wachten; niet dat ik op het toilet zit te wachten. Moeilijke ondervragingen werken op de zenuwen, dus het kan goed zijn.

 

3. Bereid je antwoorden voor

Bereid je antwoorden op de sollicitatievragen voor. Ja, je hebt me goed gehoord. Hopelijk heb je een kopie van de functieomschrijving gekregen of zag je die toen je solliciteerde. Lees het goed door en verplaats je nu in de positie van de interviewer. Bedenk welke vragen je zou stellen als je iemand anders zou interviewen op basis van de functieomschrijving. Schrijf ze allemaal op en schrijf antwoorden op al die vragen. Gebruik verschillende voorbeelden voor elke vraag.

 

Als het helpt, gebruiken sommige mensen een raamwerk zoals U.A.R. Dit is waar je je antwoord creëert rond Uitdaging, Actie, Resultaat. Bijvoorbeeld, als een van je vragen is. “Geef me een voorbeeld van wanneer je te maken had met een moeilijke klant.” Je maakt je antwoord rond het kader. De uitdaging was de situatie en het gedrag van de klant, de actie is wat je deed om met de situatie om te gaan, en het resultaat is natuurlijk wat er gebeurde als gevolg van uw actie.

 

Soms stellen interviewers de vragen niet op de beste manier. Als je niet begrijpt wat ze vragen, dubbelcheck dan – vraag om wat meer duidelijkheid.

 

4. Bereid je vragen voor

Zorg ervoor dat je een aantal vragen hebt om te stellen. Van een JD weet je nooit precies wat de job inhoudt, dus vraag naar een typische dag in de functie. Waarom is de baan beschikbaar gekomen? Wat zien zij als de uitdagingen in de functie? Er zijn er veel die je kunt bedenken. Sommige zullen waarschijnlijk toch al tijdens het sollicitatiegesprek worden beantwoord, wat prima is, maar vraag er zelf ook een paar.

 

5. Bereid je garderobe voor

Bereid je kleding voor. Zorg ervoor dat je hebt besloten wat je gaat dragen, dat het allemaal schoon is en klaar voor het gesprek, en niet tot de ochtend ervoor in een hoekje van je kamer is opgeschroefd.

 

Je kan in ander schoeisel reizen, of als het warm gaat worden, reis dan in een t-shirt en kleed je om in de buurt van de plaats van het gesprek.

 

6. Bereid je geest voor

Zet je gedachten op een rijtje. Denk na over hoe je wilt overkomen tijdens het interview. Stel je voor hoe je gaat zitten en hoe je jezelf voorstelt. Oefen je sollicitatievragen, zodat je duidelijk kunt spreken. Laat een vriend de vragen stellen om te oefenen; wat je ook maar helpt om je beter voorbereid te voelen.

 

Doe wat je kan om goed te eten en te slapen voor het gesprek. Hydrateer goed en neem een ontbijt als het een ochtendgesprek is.

Tijdens het interview

7. Draag je geluksbroek

Ja, dat lees je goed! Heeft u een geluksbrenger? Heb je een broek, sieraad of blouse/shirt waarin je je prettig en zelfverzekerd voelt? Zo ja, draag hem dan. Waarom zou je dat niet doen? Als je je er zelfverzekerd door voelt, ga er dan voor. Natuurlijk, het voorbehoud hier is zo lang als het geschikt is om te dragen tijdens een sollicitatiegesprek

 

8. Luister naar de vraag

Zoals het advies dat vaak wordt gegeven voor schoolexamens, luister goed naar de vragen. Geef jezelf de tijd om na te denken over je antwoorden. Als je niet zo goed tegen stilte kunt, gun jezelf dan wat bedenktijd door een slok water te nemen of met een voor zichzelf sprekende opmerking als: “dat is een interessante vraag”.

 

Als je hebt voorbereid antwoorden dan is het onwaarschijnlijk dat u zal worden gevraagd de exacte vragen die je kwam met, maar je zult in staat zijn om ze te gebruiken met een paar tweaks.

 

Vragen kunnen soms onduidelijk zijn. Als je niet begrijpt wat ze vragen, dubbelcheck – vraag om een beetje meer duidelijkheid. Vraag of ze een voorbeeld kunnen geven van wat ze willen. Misschien hebben ze drie vragen in één keer gesteld. Vraag in dat geval welke vraag ze als eerste beantwoord willen hebben. Het is niet onbeleefd om dat te vragen. Het is in het belang van alle betrokkenen dat u een goed antwoord kunt geven.

 

9. Hou je mond.

Ja, ik heb het gezegd. Houd je antwoorden to the point, niet noodzakelijkerwijs kort. Met andere woorden, beantwoord de vraag en zwijg dan. Ga niet ratelen. Als de men meer details willen, zullen ze er naar vragen. Raak niet in paniek. Als ze ernaar vragen, betekent dat niet dat je iets over het hoofd hebt gezien, maar dat ze een punt willen verduidelijken of gewoon iets meer willen weten.

Na het sollicitatiegesprek

10. Stuur een bedankje

Tenslotte, indien ik nog een onbeantwoorde e-mail heb uit de voorgaande correspondentie, stuur ik een bedankmailtje zodra ik thuis ben. Ik bedank ze gewoon voor hun tijd en ik ben blij om verdere info over mij te delen als ze dat nodig hebben. Maak het wel persoonlijk zodat het niet aanvoelt als een standaard antwoord.

 

Als je een band hebt met de persoon, bijvoorbeeld, eindig ik vaak met praten over honden of hardlopen als de interviewer heeft gezegd dat ze dezelfde interesses hebben, dan wens ik ze succes met een komende race of stuur ik een zwaai naar hun hond. Dit moet natuurlijk oprecht gebeuren en niet alleen om iemand op te beuren.

 

Zie je wel. Tien tips voor een succesvol sollicitatiegesprek. Ze kunnen je geen baan garanderen, het kan zijn dat je niet geschikt bent voor de functie, of dat iemand anders meer ervaring heeft; maar door deze tips te volgen zorg je ervoor dat je er alles aan doet om te schitteren. Wil je graag hulp bij het voorbereiden op een succesvol sollicitatiegesprek? De loopbaancoaches op Coachregio helpen je verder.