De voordelen van online coaching

online coaching

Als mens voelen we ons van nature aangetrokken tot face-to-face contact, dat gevoel van verbondenheid, vooral wanneer we ons kwetsbaar opstellen en onze diepste verlangens en gedachten delen, voelt gewoon veel comfortabeler. Dit is tenslotte wat we altijd hebben gedaan – doktersafspraken en coachingsessies zijn van oudsher meestal face-to-face. Toch zijn er veel voordelen verbonden aan online coaching welke we hier graag met je willen delen.

Vier voordelen van online coaching

De laatste tijd is online coaching een veel gebruikte vorm van coaching. Een van de redenen is omdat het simpelweg veel voordelen kent ten opzichte van fysieke coaching. We willen een aantal van deze voordelen met je delen, zodat ook jij deze nieuwere manier van coaching en ondersteuning kunt omarmen.

1. Er zijn meer coaches om uit te kiezen

Met andere woorden: het vergroot het aantal coaches dat voor je beschikbaar is, wat betekent dat je de ‘beste’ coach voor je kunt vinden in plaats van de ‘dichtstbijzijnde’ coach.

Het is zo belangrijk om een coach te vinden die de meest relevante ervaring heeft, wiens verhaal je aanspreekt en wiens energie je optilt en inspireert. Je investeert je kostbare tijd en geld in het werken met iemand gedurende een aanzienlijke periode aan het allerbelangrijkste: jezelf.

Onze opties beperken door een coach te kiezen uitsluitend op basis van onze locatie lijkt bizar als je erover nadenkt.

2. Jullie zijn beiden meer aanwezig

Veel coaches merken dat als ze online werken ze meer de tijd hebben om zich mentaal en energetisch voor te bereiden op de sessie. Ik heb een aantal rituelen voor elke sessie, wat betekent dat ik op mijn best ben om jou de energie te geven die je nodig hebt. Als een van jullie of jullie beiden naar een sessie toe moeten pendelen, duurt het even voordat ieders zenuwstelsel zich heeft gereguleerd. Ik garandeer dat jullie beiden online waarschijnlijk meer aanwezig zullen zijn, wat betekent dat jullie het beste uit de sessie halen.

3. Het is efficiënter en kostenefficiënt

Je hoeft geen wetenschapper te zijn om dit uit te vogelen, je bespaart een hoop tijd en geld op reizen en koffies, en vaak zal de coach online lagere tarieven aanbieden dan in persoon, omdat ze misschien huur- of kamerkosten hebben of hun reiskosten hebben ingecalculeerd. Toch geven de meeste coaches jou liever dat extra half uurtje dat ze besparen op reizen als extra coaching. Je kunt de sessies ook afstemmen op je schema zonder rekening te hoeven houden met reistijd.

4. Minder afleiding en meer privacy

Het is gemakkelijk om afgeleid te worden door wat er om je heen gebeurt, op welke fysieke locatie je ook afspreekt. Misschien ben je je ervan bewust dat anderen je kunnen horen, of zijn er andere luidruchtige klanten of koffiemachines die je afleiden. Misschien zit de stoel ongemakkelijk of komt er een briesje door de deur. In het comfort van je eigen huis (of privé-kantoor op het werk) heb je controle over jouw omgeving en dit stelt je in staat om meer gefocust te zijn.

Coaching kan ook veel emoties losmaken, en de vrijheid hebben om die op het moment zelf te uiten zonder je zorgen te maken over de mensen om je heen, is een groot voordeel. Die emoties moet je uiten, want dit is waar de doorbraakmomenten vaak uit voortkomen.

Zo, dat zijn maar een paar van de voordelen die wij zien in online coaching voor jou. We moedigen je echt aan om het eens te proberen. Veel coaches bieden een kennismakingsgesprek aan, dus je kunt ze vragen dit gelijk via video (online) te doen, zodat je de kans krijgt hun gezicht te zien en te zien of jullie het goed met elkaar kunnen vinden, kijk naar video’s of podcasts die ze hebben gemaakt, dit geeft je ook een goed gevoel over de persoon voordat je je ergens voor aanmeldt.

Is online coaching een trend dit permanent is?  De tijd zal het leren, maar zoals je heb kunnen lezen biedt online coaching mooie voordelen.