Waarom kiezen voor coaching?

waarom kiezen voor coaching

Veel mensen vragen zich af: “Hoe kan coaching mij helpen?”, “Hoe is het anders dan therapie?”, “Wat levert het mij op dat ik nog niet heb?”, “Wat maakt het de investering waard?”. Dus daarom dat we hier een stukje over hebben geschreven om degenen die er meer over willen weten, op de hoogte te brengen.

Op zoek naar een coach?

Vind je coach via Coachregio en kom eenvoudig in contact.

Hoe kan coaching mij helpen?

Heb je een innerlijke stem die je de ene dag zegt: “Jij kan dit!,” en de volgende dag: “Je bent niet goed genoeg/je zult er nooit komen!”. Onze innerlijke stem spreekt de hele tijd tot ons, of het nu met woorden, beelden of gevoelens is. En deze interne stem heeft zo’n invloed op de beslissingen die we nemen. Als we een slechte dag hebben, is het onwaarschijnlijk dat de doelen die we ons voor die dag hebben gesteld, worden bereikt. En we hebben allemaal wel momenten gehad waarop die dagen weken, maanden en soms zelfs jaren werden. We duwen geluk weg zonder het te beseffen.

 

Coaching biedt een ruimte om alles te verkennen wat belangrijk voor je is. Het is een veilige en vertrouwelijke ruimte waar geen oordeel wordt geveld, waar je je mening kunt geven, je diepste geheimen kunt delen en je wensen in het leven kunt uiten. Je coach is er om echt te horen wat u zegt – om verder te gaan dan woorden en je in staat te stellen met jouw overtuigingen te zitten, of ze nu positief of beperkend zijn; om je uit te dagen je innerlijke criticus onder ogen te zien en te begrijpen welke rol die speelt in jouw dagelijks leven.

 

“Coaching is er om je te helpen je te concentreren op het heden om je te helpen manieren te vinden om vervulling en geluk in de toekomst te bereiken.”

 

Als je eenmaal een coach hebt, zul je nooit meer terugkijken. Ik in ieder geval niet. Ik krijg zoveel van mijn coaches. Zij zijn de reden dat mijn bedrijf vandaag bestaat.

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Therapie onderzoekt het verleden. De pijn. De trauma’s. Het probeert deze te boven te komen om een stabieler heden mogelijk te maken. Coaching richt zich op het heden – waardoor je jezelf bewust wordt van je gewoontes, overtuigingen en interne hulpbronnen met het oog op het nemen van maatregelen om een gelukkige, vervulde toekomst te bereiken.

 

Het goede nieuws is dat jouw coach een zorgplicht heeft en je kan laten weten als een onderwerp dat wordt onderzocht niet tot de opdracht van coaching behoort en je kan verwijzen naar therapie wanneer en waar dat nodig is.

Wat zal coaching mij geven dat ik nog niet heb?

Coaching geeft je ruimte om te denken, te zijn en te voelen. Om diep en volledig te erkennen wat je wilt; waar je bent in relatie tot wat je wilt, en wat je moet doen om je doelen te bereiken. Het geeft je de kans om een negatieve mindset te veranderen in een positieve, actiegerichte mindset.

 

Veel cliënten hebben meer uit coaching gehaald dan ze zich hadden voorgenomen. Er zijn bijvoorbeeld veel carrièregerichte cliënten die beginnen met een coach met de bedoeling een betere leider voor hun team te worden; meer te bereiken door beter tijdbeheer, enz. 

 

Ze wisten niet dat ze dankzij dat werk binnen zes maanden na hun coachingtraject promotie konden maken. Als je eenmaal begint met positieve veranderingen, blijven positieve veranderingen gebeuren.

Wat maakt coaching de investering waard?

Laten we eerlijk zijn: coaching is een investering. Een persoonlijke investering. Om die reden hebben velen het gevoel dat het leuk is om te hebben. Het kan wachten. Maar voor degenen die graag vervulling, geluk, evenwicht willen bereiken – zij investeren en zij bereiken hun dromen (die vaak een enorme financiële tegenprestatie hebben). Het enige wat je nodig hebt is je klaar te voelen om je helemaal te geven aan het proces en je leefstijl te veranderen. Het rendement zal organisch gebeuren vanaf daar.

Waar moet ik beginnen met het vinden van de juiste coach?

Voor degenen onder jullie die met het idee van coaching spelen, raad ik aan om een paar coaches te ontmoeten – om te leren hoe ze werken en van daaruit een beslissing te nemen. De meeste coaches bieden gratis kennismakingsgesprekken aan. Geen verplichtingen. Gewoon een kans om te zien of coaching iets voor jou is. Dus wacht niet – ontdek de coaches op Coachregio en neem contact op met de coaches die je graag wilt leren kennen.

 

“Je bent één stap verwijderd van het bereiken van je dromen. “