Budgetcoach & Budgetcoaching

Zoek je een budgetcoach? Bekijk coaches

Budgetcoach vinden

Een budgetcoach werkt met cliënten om financieel gedrag en patronen te doorgronden, zodat zij verstandige beslissingen kunnen nemen omtrent hun persoonlijke financiën en budget.

Je wilt zeker weten dat je met de beste budgetcoach in contact komt. Via Coachregio vind je een overzicht van gekwalificeerde budgetcoaches. Elke coach heeft een eigen profiel met informatie als werkwijze, kwaliteiten, ervaringen, opleidingen en contactgegevens. 

Goede budgetcoach vinden?

Vergelijk budgetcoaches en kom direct in contact.

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een geschikte coach, voor mijn unieke situatie, is hiermee een stuk makkelijker!”

Juul

“Prettig idee dat alle coaches zijn geverifieerd en dat je via de filters bij de beste coaches uitkomt.”

Stefan

Hoe kan een budgetcoach helpen?

Daar waar een fitness coach je kan helpen met je deadlifts en een life coach kan je vertellen dat je aan emotionele grenzen moet werken.

Een budgetcoach kan je niet helpen met krachttraining of bullet-journaling technieken, maar hij of zij kan je wel oefeningen geven om je geld succesvol te beheren. Hij of zij reikt je strategieën aan om je financiën te organiseren zodat je in de toekomst verstandige beslissingen kunt nemen.

Wat is een budgetcoach?

Een budgetcoach (of financiële coach) is een adviseur die je kan helpen jouw financiële doelen te bereiken door je vaardigheden voor geldbeheer aan te leren, zoals hoe je spaargeld kunt opbouwen of schulden kunt afbetalen. Een budget coach kan je helpen je financiële kennis te verbeteren, maar hij of zij kan je waarschijnlijk geen beleggingsadvies geven.

Budgetcoaches helpen hun cliënten vaak met de gedragsmatige en emotionele aspecten van het omgaan met geld. Een coach kan je helpen te achterhalen wat jouw financiële beslissingen drijft, zodat je een gezondere houding kunt creëren die leidt tot betere geldgewoonten.

Wat doet een budgetcoach?

Als je met een budget coach of financiële coach werkt, kan hij je vragen jouw financiële doelen te schetsen en een paar weken lang je uitgaven bij te houden om je uitgavengewoonten in kaart te brengen.

Budgetcoaching kan je dan helpen bij:

  • Het begrijpen van je uitgaven gewoonten;
  • Het maken van een budget;
  • Een financieel plan op te stellen;
  • De emotionele componenten van het omgaan met geld te begrijpen;
  • Leren hoe je een noodfonds opricht;
  • Schulden beheren;

Als je op zoek bent naar beleggingsadviezen of -beheer, zal een budgetcoach of financiële coach je waarschijnlijk niet kunnen helpen. In dat geval kunt je het beste op zoek gaan naar een financieel adviseur.

Budgetcoaching

Vragen over budgetcoaching

Als je op zoek bent naar een budgetcoach of financiële coach, kan het vinden van een professional die in het bezit is van een KIWA certificaat erop wijzen dat het een een ervaren en gecertificeerde budget coach is. Alle budgetcoaches die je bij Coachregio vindt, zijn in het bezit van minimaal één certificaat. Hierdoor weten we zeker dat jij alleen in contact komt met gecertificeerde professionals.

Een budgetcoach kost meestal tussen de 40 en 80 euro per uur. Het eerste gesprek met een budget coach heet een intakegesprek en de meeste budgetcoaches vragen hier een apart bedrag voor vanwege het administratieve werk.

Financiële coaches en budgetcoaches, zoals de meeste soorten adviseurs, hebben geen verplicht niveau van opleiding of certificering. In tegenstelling tot financiële adviseurs geven financiële coaches zelden beleggingsadvies (en als ze dat doen, moeten ze geregistreerd zijn als beleggingsadviseur).

Financiële adviseurs kunnen worden beschouwd als een stap hoger dan een financiële coach: Zodra je de onderwerpen beheerst waarmee een budgetcoach je kan helpen, zoals budgettering, het creëren van een noodfonds en het afbetalen van schulden, kan je mogelijk beginnen met het accumuleren van activa. Een financieel adviseur kan je in dat geval helpen bij het opstellen van een financieel plan of het opbouwen van een beleggingsportefeuille om deze activa te beheren.