Business Coach & Business Coaching

Zoek je een business coach? Bekijk coaches

Business Coach

Een business coach helpt ondernemers hun bedrijf te runnen en hun bedrijfsdoelen te bereiken. In dit artikel bespreken we wat een business coach doet, waar je op moet letten bij het zoeken van een business coach en hoe business coaching jou precies kan helpen.

Je wilt zeker weten dat je met de beste business coach in contact komt. Via Coachregio vind je een overzicht van gekwalificeerde business coaches. Elke coach heeft een eigen profiel met informatie als werkwijze, kwaliteiten, ervaringen, opleidingen en contactgegevens. 

Goede business coach vinden?

Vergelijk business coaches en kom in contact.

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een geschikte coach, voor mijn unieke situatie, is hiermee een stuk makkelijker!”

Juul

“Prettig idee dat alle coaches zijn geverifieerd en dat je via de filters bij de beste coaches uitkomt.”

Stefan

Wat is een business coach?

Een business coach is een professionele mentor die bedrijfseigenaars ondersteunt, opleidt en motiveert. Ze geven aanbevelingen voor de visie, groei en doelstellingen van een bedrijf. Effectieve business coaches motiveren, maar implementeren en prioriteren ook strategieën om bedrijven te helpen groeien. Een business coach is vergelijkbaar met een ondernemerscoach.

Wat doet een business coach?

Business coaches kunnen worden belast met een verscheidenheid van verantwoordelijkheden. Enkele van de taken van een business coach zijn:

 • Cliënten voorzien van advies over nieuwe plannen en strategieën;
 • Cliënten verantwoordelijk en gemotiveerd houden
 • Sparren met cliënten om hun visie en doelen beter te begrijpen;
 • Cliënten helpen met hun bedrijfsgroei, doelen en planontwikkeling
 • Het beoordelen van de sterke en zwakke punten van een cliënt en het begeleiden van de ontwikkeling;
 • Cliënten helpen hun bedrijf te laten groeien vanaf het begin;
 • Cliënten helpen hun persoonlijke vaardigheden in te zetten voor de verbetering van hun bedrijf;
 • Analyseren van strategische plannen die hebben bijgedragen aan het succes en/of falen van de onderneming.

Als je op zoek bent naar beleggingsadviezen of -beheer, zal een budgetcoach of financiële coach je waarschijnlijk niet kunnen helpen. In dat geval kunt je het beste op zoek gaan naar een financieel adviseur.

Waarom zou ik een business coach inschakelen?

Als ondernemer kan het zijn dat u extra steun nodig heeft om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Als objectieve derde partij biedt een business coach vele voordelen, waaronder:

 • Het bieden van een onbevooroordeeld standpunt;
 • Het geven van opbouwende kritiek;
 • Wegnemen van mentale blokkades;
 • Het aanbevelen van nieuwe methoden of plannen;
 • Het bieden van nieuwe netwerkmogelijkheden.

Business coach als ZZP inschakelen

Steeds meer zzp’ers maken gebruik van een business coach. Overweeg jij ook een business coach ZZP? We hebben voor jou gekeken naar de verschillende business coaches en hoe zij jou kunnen helpen.

We raden je aan om een paar business coaches te ontmoeten – om te leren hoe ze werken en van daaruit een beslissing te nemen. De meeste businesscoaches bieden gratis kennismakingsgesprekken aan. Geen verplichtingen. Gewoon een kans om te zien of coaching iets voor jou is. 

Business Coach ZZP

Waarbij kan een business coach helpen?

Hoewel een business coach kan helpen met een verscheidenheid van aspecten van het bedrijf van een cliënt, ligt de nadruk over het algemeen op de algemene groei van uw bedrijf. Hoe meer groei een bedrijf ziet, hoe succesvoller en winstgevender het zal zijn. Aangezien alle ondernemers willen dat hun bedrijf succesvol is, werken business coaches met hen samen om dit te realiseren.

Andere aspecten kunnen zijn financiële planning, marketingstrategieën of algemene planning. Een business coach kan u ook helpen met:

 • Het opzetten van uw bedrijf;
 • Het creëren van een business plan, bedrijfsmissie en waarden;
 • Marketing- en promotiestrategieën;
 • Het ontwikkelen van of specifieke financiële strategieën;
 • Het oplossen van bedrijfsproblemen of inefficiënties.

Wat kan ik verwachten van een business coach?

Een business coach moet in staat zijn u te helpen uw bedrijfsinkomsten te verhogen, algemene groei te bevorderen en specifieke doelstellingen te bereiken. Effectieve business coaches stellen vaak vaste schema’s, acties en meetbare doelen op.

Wat kan een business coach van mij verwachten?

Uw coach zal uw volledige aandacht en openheid willen. Het doel is om aan uw bedrijf te werken in plaats van erin. Ondanks een drukke agenda moet u tijd kunnen vrijmaken om de vragen van de business coach eerlijk te beantwoorden en te luisteren naar hun advies en aanbevelingen als u uw doelen wilt bereiken.

Vragen over businesscoaching

Via Coachregio zijn er business coaches die online coaching aanbieden. Filter het overzicht om bij coaches uit te komen die jou als online business coach verder kunnen helpen.

Hoeveel een business coach in rekening brengt hangt af van verschillende factoren, zoals locatie, ervaring, onderwerp en uw persoonlijke behoeften. Sommigen rekenen tussen de €100 en €600 per uur, terwijl anderen maandelijkse programma’s aanbieden voor €50. 


Houd in gedachten dat hogere prijzen niet altijd een hogere kwaliteit betekenen. Zoek coaches die open zijn over hun tarieven, wat ze kunnen leveren en welke resultaten je kunt verwachten.