Executive Coach & Executive Coaching

Zoek je een executive coach? Bekijk coaches

Executive Coach vinden

Een executive coach richt zich op de ontwikkeling van managers, directeuren en sleutelfiguren binnen een organisatorische setting. Executive coaching biedt de tijd en ruimte voor leiders om na te denken over hun prestaties in hun rol met als doel hun persoonlijke impact te vergroten.

Je wilt zeker weten dat je met de beste executive coach in contact komt. Via Coachregio vindt u een overzicht van gekwalificeerde executive coaches. Elke coach heeft een eigen profiel met informatie als werkwijze, kwaliteiten, ervaringen, opleidingen en contactgegevens. 

Goede executive coach vinden?

Vergelijk executive coaches en kom direct in contact.

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een geschikte coach, voor mijn unieke situatie, is hiermee een stuk makkelijker!”

Juul

“Prettig idee dat alle coaches zijn geverifieerd en dat je via de filters bij de beste coaches uitkomt.”

Stefan

Wat doet een executive coach?

Tijdens een coachingsessie kan een cliënt zijn sterke punten, uitdagingen, motivatie, vertrouwen en prestaties onderzoeken. Bij het verkennen van deze gebieden zal de executive coach de cliënt helpen een dieper bewustzijn te krijgen, zijn denkwijze uit te dagen en hem te ondersteunen bij het overstijgen van zijn huidige prestatieniveau. Een goede executive coach benadert coaching op een holistische manier en erkent dat een hele reeks factoren de prestaties van executives beïnvloeden, waaronder gezondheid, fitheid en relaties.

Vaak vindt er een contractproces in drie richtingen plaats waarin de coachingsponsor (b.v. Hoofd van HR), de client/coachee en de coach de voorwaarden van het traject en wat de verwachtingen van het coachingsproces zijn, hebben afgesproken. Als dit het geval is, moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt over wat vertrouwelijk blijft tijdens de sessies en wat en hoe, als er al iets wordt gerapporteerd.

Voor wie is executive coaching?

Executive coaching wordt meestal uitgevoerd door een externe, professioneel opgeleide executive coach en vergt om die reden een relatief hoge investering en wordt daarom gereserveerd voor de ontwikkeling van (senior) managers binnen een organisatie van wie wordt aangenomen dat zij de investering zullen terugverdienen.

Executive coaching kan nuttig zijn als u…

  • bedrijfseigenaar of directeur bent die een onafhankelijk en onpartijdig klankbord nodig heeft om u te helpen belangrijke beslissingen te nemen;
  • een manager bent die zijn prestaties naar een hoger niveau wil tillen;
  • moeilijkheden ondervindt bij het managen van uw team of medewerkers;
  • te kampen hebt met persoonlijke problemen die u verhinderen efficiënt te werken;
  • een ‘hoogvlieger’ bent en uw volledige potentieel wilt ontwikkelen;
  • uw eigen rollen en prestaties wilt aanpakken en in een organisatie zit die organisatorische veranderingen ondergaat.

Hoe kan een executive coach mij helpen?

Een executive coach kan u helpen door een externe, objectieve en constructieve kijk op uw situatie te bieden. Bedrijfsvoering en management is een gevarieerd onderwerp en u zult merken dat verschillende coaches gespecialiseerd zijn in verschillende onderwerpen. De een is een expert in spreken in het openbaar, de ander misschien meer in strategie en management. Voordat u een executive coach inhuurt, moet u er zeker van zijn dat hij of zij ervaring heeft met het onderwerp dat u wilt behandelen.

Hier kijken we naar enkele redenen waarom u zou kunnen besluiten een executive coach in te huren:

U wilt uw spreekvaardigheid in het openbaar ontwikkelen
Of de gedachte om voor anderen te spreken u nu het koude zweet bezorgt of dat u gewoon een interessante presentatie wilt omzetten in een inspirerende presentatie – een executive coach kan u helpen. Een coach met een gedegen achtergrond in spreken in het openbaar kan u tools en technieken aanleren om uw zenuwen onder controle te houden, indruk te maken en op uw best te presteren.

U wilt uw communicatievaardigheden verbeteren
Communicatieve vaardigheden zijn van het grootste belang in het bedrijfsleven. Hoe onderhandelt u over een goede deal, krijgt u collega’s zover dat ze u vertrouwen en maakt u indruk op seniors zonder hen? Goede communicatievaardigheden zijn echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Verlegenheid, weinig zelfvertrouwen en gevoelens van minderwaardigheid kunnen mensen tegenhouden in het bedrijfsleven. Een executive coach kan u helpen de oorzaak van uw communicatieproblemen te achterhalen, u helpen zelftwijfel te overwinnen en u helpen u zelfverzekerd en duidelijk te voelen als u communiceert.

U wilt een nieuwe zaak beginnen
Start-up coaching biedt de broodnodige steun, begeleiding en expertise voor nieuwe ondernemers die een bedrijf willen starten. Startende ondernemingen kunnen riskant zijn: bijna de helft mislukt binnen de eerste drie jaar. Met een ervaren coach aan boord krijgt u begeleiding en steun tijdens het proces en kunnen fatale fouten tot een minimum worden beperkt.

U heeft hulp nodig bij het managen van een team
Een team managen kan ongelooflijk hard werken zijn. Ten eerste moet u heel scherpzinnig zijn – hoe identificeert u de sterke punten van iedereen en hoe benut u die? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zo goed mogelijk samenwerkt?

Ten tweede moet je zelfverzekerd zijn en gezien worden als een leider. Als je niet zelfverzekerd en onzeker overkomt, is het onwaarschijnlijk dat je het vertrouwen en respect van je team zult winnen. Sommige coaches zijn gespecialiseerd in leiderschapsvaardigheden en helpen u om de vooruitgang van uw team en het bedrijf te ondersteunen.

U moet belangrijke veranderingen doorvoeren en beslissingen nemen
Als bedrijven moeten fuseren, uitbreiden, verhuizen of een andere structuur moeten krijgen, moeten er zorgvuldige beslissingen worden genomen. Vaak is het moeilijk om uw bedrijf in zijn geheel te zien, vooral als u een emotionele band met het bedrijf hebt. Het is belangrijk dat u trouw blijft aan uw oorspronkelijke doelstellingen, maar het is ook van essentieel belang te onderkennen wanneer veranderingen moeten worden doorgevoerd.

Executive coaching helpt u niet alleen tijdens de overgangsperiode, maar biedt ook een onbevooroordeelde en volledig objectieve kijk op de zaak. Soms is een beslissing gemakkelijker te nemen als een onpartijdig perspectief kan worden overwogen.

U wilt uw vaardigheden als interviewer verbeteren
Het interviewen van potentiële werknemers kan ontmoedigend zijn. Hoe weet u hoe u het beste uit iemand kunt halen? Wat zijn de juiste vragen om te stellen? Hoe weet u of een persoon echt in uw bedrijf zal passen? Een executive coach of business coach kan het hele proces duidelijker en minder zenuwslopend maken door u praktische vaardigheden aan te leren om een effectieve interviewer te worden.

U hebt hulp nodig bij het stellen van grenzen en bij het vinden van een balans tussen werk en privé
Het is gemakkelijk om u op het werk te laten meeslepen, vooral als een moeilijk project veel tijd en inspanning vergt. Als u het moeilijk vindt om een gezond evenwicht te vinden tussen werk en privé, dan kan een executive coach u helpen. Door taken te prioriteren, tijdschema’s op te stellen en vaardigheden op het gebied van timemanagement te ontwikkelen, zult u al snel merken dat u tijd overhoudt om uw gezin, vrienden, hobby’s en werk de aandacht te geven die ze verdienen.

U hebt motivatie nodig
Het probleem met motivatie is dat het van korte duur kan zijn. Op maandag staan we misschien te popelen om aan de slag te gaan met nieuwe projecten, maar op woensdag begint dat enthousiasme al af te nemen. Voor beginnende ondernemers kan het ongelooflijk moeilijk zijn om de motivatie te vinden om door te gaan, zelfs wanneer dingen beginnen mis te lopen. Executive coaches kunnen u helpen te motiveren om door te gaan door kortetermijndoelstellingen te introduceren en u aan te moedigen de dagelijkse successen te zien die u anders misschien als onbelangrijk zou hebben afgedaan.

Een executive coach kan u ook leren hoe u uzelf kunt motiveren, zodat u, wanneer het moeilijk wordt, de kracht vindt om op te staan, naar buiten te gaan en de dag voort te zetten.

Executive Coaching

Hoe lang duurt executive coaching?

Verschillende coaches hanteren verschillende methodes, dus het aantal benodigde sessies zal van coach tot coach verschillen. Het aantal sessies dat u heeft hangt ook af van waar u hulp bij zoekt.

Over het algemeen werken executive coaches tussen de 6 en 18 maanden met hun cliënten. De sessies eindigen wanneer alle doelen zijn bereikt, of wanneer de cliënt dat wenst. Coaches werken in het tempo van hun cliënt en moeten geen overhaaste beslissingen nemen, of langer dan nodig aan een project werken.

Hoeveel kost een executive coach?

De prijs die u kunt verwachten te betalen hangt af van een aantal factoren, waaronder:

  • Locatie van uw bedrijf – als uw bedrijf in het centrum van een stad is gevestigd, kunnen de tarieven voor coaching hoger zijn;
  • De complexiteit van uw behoeften – als u een coach inhuurt om u te helpen uw multinationale onderneming te reorganiseren, zal dat meer kosten dan een korte sessie om wat presentatievaardigheden door te nemen;
  • Ervaring van een coach – als u een wereldberoemde coach wilt inhuren met expertise in het coachen van de top van het bedrijfsleven, dan is het waarschijnlijk dat daar een veel hoger prijskaartje aan hangt;
  • Het aantal cliënten – groepscoaching zal waarschijnlijk goedkoper zijn dan één-op-één coaching.

Meestal is het kennismakingsgesprek gratis. Dit is een kort gesprek waarin u uw behoeften en doelen kunt bespreken en de executive coach en zijn/haar manier van werken kunt leren kennen. En neem de tijd bij het kiezen van uw coach, het is tenslotte in het belang van uw carrière, uw bedrijf en uzelf. Er is geen haast bij het bereiken van uw doelen – het feit dat u steun zoekt is iets om trots op te zijn en een grote stap in de goede richting.

business coach

Hoe vind ik een geschikte executive coach?

Het is van essentieel belang dat u een goede verstandhouding heeft met uw executive coach – u zult immers nauw met hem of haar samenwerken en zijn of haar expertise opnemen. De beste manier om te weten of een executive coach geschikt is voor u, is te kijken naar hun ervaring, te zien of hun waarden overeenkomen met de uwe, hen te ontmoeten en op uw instincten te vertrouwen. Als u twijfels hebt over de intenties, integriteit of waarden van de coach die u kiest, aarzel dan niet om een andere te kiezen.

Via Coachregio vindt u een aanbod executive coaches waarmee u eenvoudig in contact komt. Kom met minimaal 3 of 4 coaches in contact een maak op basis van deze gesprekken een weloverwogen keuze om met een bepaalde coach in zee te gaan.