Leefstijlcoach & Leefstijlcoaching

Zoek je een leefstijlcoach? Bekijk coaches

Leefstijlcoach

Oké, je wilt een gezonder leven leiden met betere gewoontes, maar het gaat moeizaam en het volhouden van een gezonde levensstijl vind je lastig. Als dat het geval is bij jou, dan kan een leefstijlcoach je hierbij helpen.

Een leefstijlcoach is een opgeleide professional die jou helpt een beter leven met gezondere gewoontes te ontwikkelen. Deze doelen betreffen onder andere: voldoende bewegen, gezond eten en je rust pakken op de momenten dat het kan.

Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je met de beste leefstijlcoach voor jouw situatie in contact komt. Daarom vind je bij ons een overzicht van gekwalificeerde leefstijlcoaches. Elke coach heeft een eigen profiel met informatie als werkwijze, kwaliteiten, ervaringen, opleidingen en contactgegevens. 

Overweeg je leefstijlcoaching?

Vergelijk leefstijlcoaches en kom direct in contact.

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een geschikte coach, voor mijn unieke situatie, is hiermee een stuk makkelijker!”

Juul

“Prettig idee dat alle coaches zijn geverifieerd en dat je via de filters bij de beste coaches uitkomt.”

Stefan

Leefstijlcoach zoeken

Een goede leefstijlcoach vinden kan lastig zijn. Vind hieronder eenvoudig de beste leefstijl coach in Nederland voor jouw specifieke situatie.

1 coaches beschikbaar | Wis filters

Wat doet een leefstijlcoach?

Een gezond en gelukkig leven is iets wat velen van ons willen bereiken, maar wat betekent het om gezond te leven? In het algemeen verwijst het naar de praktijken die we toepassen en de keuzes die we maken om onze goede gezondheid te verbeteren en te ondersteunen. Als iemand gezond leeft, volgt hij actief een evenwichtig dieet, beweegt hij regelmatig en zorgt hij voor zijn geestelijk en lichamelijk welzijn.

Met de groeiende gezondheids- en welzijnsindustrie is het nu heel gemakkelijk om zowel on- als offline informatie te vinden, maar veel daarvan is tegenstrijdig. Terwijl veel mensen in staat zullen zijn om gezonde keuzes te maken en een gezond leven te leiden, hebben anderen wat begeleiding nodig.

Voeding en gezondheid zijn altijd in de media en velen van ons zullen het niet begrijpen – een professionele leefstijl coach kan je helpen begrijpen wat het betekent om een gezonde levensstijl te leiden, en je begeleiden bij de veranderingen die je wilt maken.

Een van de belangrijkste voordelen van het werken met een leefstijlcoach of lifestyle coach is de mogelijkheid om een frisse, geïnformeerde kijk te krijgen op de problemen waarmee je wordt geconfronteerd. Een leefstijl coach biedt niet alleen nieuw inzicht in uitdagingen, maar kan je ook helpen negatieve patronen bloot te leggen die jouw succes in de weg kunnen staan.

Veel mensen zien het werken met een coach of lifestyle coach als een middel om de kloof te overbruggen tussen je huidige omstandigheden en het leven dat je graag zou willen leiden.

Veel mensen gaan ook naar een leefstijl coach voor hulp bij het identificeren van hun passie en het uitstippelen van hun ideale levenspad.

Omdat de leefstijlcoaching sessies meestal op regelmatige basis en gedurende een langere periode plaatsvinden, kan een lifestyle coach ervoor zorgen dat hun coachees datgene implementeren wat nodig is om significante verandering te ervaren.

goede leefstijlcoach

Wanneer leefstijlcoaching?

Mensen van alle leeftijden, achtergronden en beroepen werken samen met een life coach, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de wens om hun levensstijl te verbeteren.

Een van de meest voorkomende redenen die mensen opgeven om met een leefstijlcoach te willen werken is het gevoel dat ze “vastzitten”. Ze zitten vast in een levensstijl die ze niet leuk vinden en hun gewenste situatie niet weten te bereiken.

Het is de taak van een coach om je los te maken. Hij of zij doet dit met een aantal hulpmiddelen, technieken en processen die ontworpen zijn om je te helpen ontdekken wat je drijft, waar je naartoe wilt, en de beste manier om daar te geraken.

In veel gevallen zoeken mensen een lifestyle coach voor hulp bij het opbouwen van een beter, gelukkiger en gezonder leven.

De keuze voor een leefstijl coach is voor veel mensen een grote stap omdat ze het als een teken van zwakte zien om hulp te vragen, maar door hulp te vragen wordt je juist sterker en kom je verder.

De meest voorkomende redenen dat mensen een leefstijlcoach hebben:

 • Moeite om ongezonde eetgewoontes te stoppen;
 • Geen duidelijk plan kunnen maken/volhouden omtrent hun voeding;
 • Zich niet kunnen aanzetten om een sportiever leven te leiden;
 • Vaak geen rust en ontspanning kunnen pakken.

In de afgelopen jaren heeft leefstijlcoaching een aanzienlijke aanwezigheid verworven in de maatschappij. Een groeiend aantal creatieven, leidinggevenden en ondernemers werken nu samen met een life style coach om succes te bereiken in hun professionele én persoonlijke leven.

Wat is een leefstijl coach?

Wat je doelen ook zijn, een lifestyle coach motiveert je, houdt je verantwoordelijks en steunt je, zodat je gefocust blijft en van week tot week actie onderneemt.

Hoewel de meeste leefstijlcoaches geen gekwalificeerde artsen zijn, kunnen zij je vaak wel de motivatie en steun bieden die nodig is om gezond te leven. Een lifestyle coach is een ondersteunend mentor, die met je samenwerkt om je te helpen je op je best te voelen, door middel van voeding en verandering van levensstijl.

Leefstijlcoaching is een heeft overlapping met lifecoaching, dus een leefstijlcoach zal je vaak ook kunnen ondersteunen bij andere zaken die met gezond leven te maken hebben, zoals gewichtsbeheersing, loopbaanontwikkeling, relatieproblemen en stressbeheersing.

Leefstijlcoaches kunnen je helpen jouw doelen te verduidelijken, de obstakels te identificeren die je tegenhouden, en vervolgens strategieën te bedenken om elk obstakel te overwinnen. Bij het creëren van deze strategieën, richt een lifestyle coach zich op jouw unieke vaardigheden en situatie. Door je te helpen jouw sterke kanten optimaal te benutten, biedt een leefstijl coach je de ondersteuning die je nodig hebt om een langdurige verandering te bewerkstelligen.

De nadruk bij life style coaching ligt op het verbeteren van jouw levenskwaliteit, eerder dan op het aanpakken van een emotioneel of fysiek probleem. Leefstijlcoaches geven doorgaans geen advies, schrijft niets voor of stelt geen diagnose, maar gebruikt zijn expertise om een actieplan op te stellen en je de middelen aan te reiken om jouw doelstellingen te bereiken.

Het gebruik van het woord “coach” is geen toeval. Een persoonlijke life style coach is fundamenteel niet anders dan een voetbalcoach of een tenniscoach. Een goede sportcoach houdt je op je doel gericht, geeft feedback, moedigt je aan als je gefrustreerd bent en zorgt ervoor dat je genoeg wordt uitgedaagd om van week tot week echte vooruitgang te boeken.

Evenzo zal een goede persoonlijke leefstijlcoach je helpen gemotiveerd en gefocust te blijven en je objectieve feedback geven om je te helpen verder te komen en in minder tijd dan je in je eentje zou kunnen.

Een life style coach helpt zijn of haar coachees bij het verbeteren van hun gewoontes, routines, relaties en patronen in het dagelijks leven.

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching online

De laatste tijd is leefstijlcoaching online, een veel gebruikte vorm van coaching. Een van de redenen is omdat het simpelweg veel voordelen kent ten opzichte van fysieke coaching. We willen een aantal van deze voordelen met je delen, zodat ook jij deze nieuwere manier van coaching en ondersteuning kunt omarmen.

 • Er zijn meer coaches om uit te kiezen;
 • Jullie zijn beiden meer aanwezig;
 • Het is efficiënter en kostenefficiënt;
 • Minder afleiding en meer privacy.

In ons overzicht kan je eenvoudig filteren op coaches die leefstijlcoaching online aanbieden.

Wat betekent het om een gezonde levensstijl te hebben?

Gezond leven is in wezen gezonde keuzes maken in je dagelijks leven. Als je denkt aan gedrag dat jouw gezondheid in gevaar brengt, denk je meestal aan alcohol- en drugsmisbruik. Maar het zijn ook de schijnbaar alledaagse gewoonten, zoals een onevenwichtig dieet, gebrek aan beweging en slaap, die net zo schadelijk zijn.

Hoewel beide soorten gedrag schadelijk zijn voor jouw gezondheid, zijn het de alledaagse gewoonten die op lange termijn gevaarlijk kunnen zijn en tot gezondheidsproblemen kunnen leiden. Er zijn een aantal levensstijlkeuzes die je kunt maken, die wanneer ze gewoontes worden, gemakkelijk lijken en een positieve invloed hebben op uw dagelijks leven, waaronder:

 • het volgen van een evenwichtige voeding;
 • veel water drinken;
 • regelmatig bewegen;
 • een goed slaapritme aanhouden;
 • sociale contacten onderhouden en positieve relaties koesteren;
 • een goed evenwicht tussen werk en privé-leven;
 • aan zelfzorg doen.

Impact van een leefstijlcoach

Hoewel mensen subjectieve voordelen kunnen melden na het bezoeken van een leefstijlcoach, zijn er ook studies geweest die hebben aangetoond dat een leefstijl coach op een aantal gebieden heilzaam kan zijn:

 • Uit één studie bleek dat zowel individuele als groepscoaching hielp om uitstelgedrag te verminderen en het bereiken van doelen te verbeteren;
 • Uit een overzicht van studies bleek dat gezondheids- en welzijnscoaching veelbelovend is voor het verbeteren van de zelfredzaamheid en de zelfempowerment.
 • Uit een onderzoek uit 2020, gepubliceerd in Frontiers in Psychology, blijkt dat op coaching gebaseerde leiderschapsinterventies effectief kunnen zijn voor het verbeteren van het welzijn en het functioneren binnen organisaties.

Onderzoek wijst ook uit dat een leefstijlcoach een reeks andere positieve effecten kan hebben, waaronder verbetering van het persoonlijk inzicht en verbetering van de zelfreflectie. Het kan ook de algemene geestelijke gezondheid en levenskwaliteit helpen verbeteren.

Vragen over leefstijlcoaching

Een leefstijlcoach zoeken kan lastig zijn. Daarom hebben we voor jou een overzicht met filters gemaakt. Op die manier wordt een leefstijlcoach vinden een stuk gemakkelijker!

Het belangrijkste om te onthouden bij het zoeken naar een leefstijlcoach is om er een te vinden wiens opleiding, achtergrond en vaardigheden het meest overeenkomen met jouw specifieke doelen.

Er zijn veel leefstijl coaches met veel verschillende specialisaties, en jouw uiteindelijke succes zal grotendeels afhangen van het vinden van de coach met de beste “fit” voor jouw specifieke situatie.

Omdat het zo belangrijk is om de juiste fit te vinden, is het belangrijk dat je niet zomaar de eerste coach aanneemt waarmee je praat. In plaats daarvan raden we je aan om met minstens 3, en idealiter 4 of 5, te praten om degene te vinden met wie je je het meest op je gemak zult voelen gedurende een periode van enkele maanden.

Bijna alle professionele coaches bieden een gratis intakegesprek van 15 of 20 minuten om je te helpen bepalen of zij de juiste coach voor je zijn.

Als je vrij zeker bent over wat je zoekt in een leefstijlcoach, kun je op basis van filters een lijst van leefstijlcoaches met verschillende specialisaties vinden in het overzicht van professionele coaches bij Coachregio.

De totale leefstijlcoaching kosten zullen per persoon verschillen. De prijzen zijn afhankelijk van factoren zoals de locatie, het type coaching dat nodig is en de lengte van de sessies.

De leefstijlcoach kosten variëren per situatie, wel is er een gemiddeld uurtatief.

Uurtarief leefstijlcoach gemiddeld: tussen de 50 en 150 euro per uur.

Het eerste gesprek met een coach heet een intakegesprek en sommige leefstijlcoaches vragen hier een apart bedrag voor vanwege het administratieve werk. Op hun profielpagina is dit vermeld én je kunt hiervoor ook de filter ‘Gratis Intakegesprek’ gebruiken.