Life Coach & Life Coaching

Zoek je een life coach? Bekijk coaches

Life Coach

Een life coach is iemand die mensen helpt met hun persoonlijke en professionele uitdagingen. Ze helpen mensen om te bepalen wat ze willen, wat ze nodig hebben, en hoe ze daar kunnen komen. Sommige mensen kiezen ervoor om één-op-één te werken met een life coach, terwijl anderen groepscoaching-sessies bijwonen. Hoe dan ook, het coachingproces helpt mensen om een leven te leiden dat meer voldoening geeft.

De voordelen van life coaching zijn legio! Er wordt tegenwoordig zoveel druk op ons gelegd dat ons leven gemakkelijk rommelig en chaotisch wordt. Een goede life coach zal je helpen helderheid in je gedachten te vinden, zodat je beslissingen kunt nemen op basis van wat je echt wilt.

Om de beste life coach Nederland te vinden voor jouw specifieke situatie, hebben we life coaches in een overzicht verzameld. Je kunt deze makkelijk filteren zodat jij moeiteloos de beste life coach kunt vinden!

Overweeg je life coaching?

Vergelijk life coaches en kom direct in contact.

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een geschikte coach, voor mijn unieke situatie, is hiermee een stuk makkelijker!”

Juul

“Prettig idee dat alle coaches zijn geverifieerd en dat je via de filters bij de beste coaches uitkomt.”

Stefan

Life coach zoeken

Een goede life coach vinden kan lastig zijn. Vind hieronder eenvoudig de beste life coach in Nederland voor jouw specifieke situatie.

2 coaches beschikbaar | Wis filters

Wat doet een life coach?

Een life coach is een opgeleide professional die de coachee helpt vaardigheden te ontwikkelen zodat hij of zij gelukkiger door het leven gaat. Life coaching kan je onder andere helpen bij een leven met meer welzijn, rust, voldoening, het krijgen van meer zelfvertrouwen en betere relaties.

Life coaches zijn dus een soort welzijnsprofessionals die mensen helpen vooruitgang te boeken in hun leven om zo meer voldoening te bereiken. 

Life coaching helpt mensen bij het verbeteren van hun relaties, carrière en dagelijks leven.

De coach kan je helpen je doelen te verduidelijken, de obstakels te identificeren die je tegenhouden, en vervolgens strategieën te bedenken om elk obstakel te overwinnen.

Bij het creëren van deze strategieën, richt een life coach zich op je situatie en persoonlijkheid. Door je te helpen je sterke kanten optimaal te benutten, biedt een lifecoach je de ondersteuning die je nodig hebt om een langdurige verandering te bewerkstelligen.

Wanneer een life coach?

In veel gevallen zoeken mensen life coaches voor hulp bij het opbouwen van een beter, gelukkiger en zinvoller leven. Het werken met een lifecoach is in de onderstaande gevallen vaak erg nuttig:

 • Frequente prikkelbaarheid;
 • Je kent te veel ongelukkige momenten in je leven;
 • Je mist een duidelijke visie… Of je visie is zo groot dat je overweldigd bent;
 • Je zelfvertrouwen is niet waar je het hebben wilt;
 • Gebrek aan voldoening in je sociale leven;
 • Aanhoudend gevoel van ontevredenheid;
 • Gevoel van geblokkeerde creativiteit.

In de afgelopen jaren heeft de life coach een aanzienlijke aanwezigheid verworven in de maatschappij. Een groeiend aantal creatieven, leidinggevenden en ondernemers werken nu samen met een life coach om succes te bereiken in hun professionele én persoonlijke leven.

Wat is life coaching?

Een van de belangrijkste voordelen van werken met een life coach is de mogelijkheid om een frisse kijk te krijgen op de problemen waarmee je wordt geconfronteerd.

Life coaching biedt niet alleen nieuw inzicht in uitdagingen, maar kan je ook helpen negatieve patronen bloot te leggen die uw succes in de weg kunnen staan.

Veel mensen zien het werken met een lifecoach als een middel om de kloof te overbruggen tussen uw huidige omstandigheden en het leven dat je graag zou willen leiden. Hieronder volgen enkele van de positieve resultaten die kunnen voortvloeien uit het samenwerken met een life coach:

 • Betere balans tussen werk en privéleven;
 • Eliminatie van lang gekoesterde angsten en bezorgdheden;
 • Sterkere relaties met vrienden en familie;
 • Verhoogde creativiteit;
 • Grotere financiële zekerheid;
 • Verbeterde communicatieve vaardigheden;
 • Meer bevredigend werkleven ook al kiezen meer mensen dan voor een loopbaancoach.

Daarnaast gaan mensen vaak in zee met een coach om barrières te overwinnen die het vinden van een partner/maatje in de weg kunnen staan. Veel mensen kijken ook naar life coaching voor hulp bij het identificeren van hun passie en het uitstippelen van hun ideale levensloop.

Omdat de sessies meestal op regelmatige basis en gedurende een langere periode plaatsvinden, kan een life coach ervoor zorgen dat hun coachees datgene implementeren wat nodig is om significante verandering te ervaren.

Geschiedenis van lifecoaching
Als formeel gebied is life coaching relatief jong, maar het heeft wortels in vele oudere disciplines. Het put uit gebieden zoals de menselijk potentieel beweging van de jaren 1960, leiderschapstraining, volwassenenonderwijs, persoonlijke ontwikkeling, en talrijke gebieden van de psychologie.

Life coaching kwam formeel op in de jaren 1980 en groeide in populariteit in de jaren 1990 en 2000. Sommige van de eerste life coaches richtten zich op levensplanning, maar uiteindelijk breidde het veld zich uit naar andere levensgebieden, zoals relaties, financiën, carrières, gezondheid en algeheel welzijn.

Life Coaching

Life Coach online

De laatste tijd is het gebruiken van een life coach online, een veel gebruikte vorm van coaching. Een van de redenen is omdat het simpelweg veel voordelen kent ten opzichte van fysieke coaching. We willen een aantal van deze voordelen met je delen, zodat ook jij deze nieuwere manier van coaching en ondersteuning kunt omarmen.

 • Er zijn meer coaches om uit te kiezen;
 • Jullie zijn beiden meer aanwezig;
 • Het is efficiënter en kostenefficiënt;
 • Minder afleiding en meer privacy.

In ons overzicht met kan je eenvoudig filteren zodat je jouw life coach online eenvoudig kunt vinden.

Potentiële valkuilen

Voordat je naar een lifecoach gaat, zijn er een paar mogelijke valkuilen waar je op moet letten:

 • Verwacht geen onmiddellijke resultaten. Je life coach kan je helpen plannen te maken, problemen aan te pakken en te werken aan het bereiken van je doelen, maar het is belangrijk te onthouden dat deze dingen tijd kosten. Het kan helpen als je een aantal korte- en langetermijndoelen stelt om naar toe te werken.;
 • Overweeg of je coach geschikt is voor jouw behoeften. Niet alle life coaches benaderen een probleem op dezelfde manier, dus wat je uit het proces haalt kan veel te maken hebben met het soort relatie dat je met je coach hebt. Zoek een coach die geschikt is om te werken met uw persoonlijkheidstype en uw benadering van het oplossen van problemen.;
 • Ga niet naar een life coach om ernstige psychische problemen aan te pakken. Als je symptomen van een psychische aandoening zoals depressie of angst ervaart, moet je met uw arts of therapeut praten om uw behandelingsopties te bespreken. Life coaches kunnen advies geven die uw welzijn kunnen verbeteren, maar dat betekent niet dat ze je kunnen behandelen voor uw geestelijke gezondheid.

Tips voor life coaching

Life coaching sessies kunnen veel verschillende vormen aannemen. Sommige life coaches ontmoeten hun coachees persoonlijk, terwijl anderen hun sessies via de telefoon of Skype voeren.

Als je erover denkt om met een life coach te werken, houd er dan rekening mee dat het aan jou is om te beslissen waar je jezelf op wilt richten tijdens je coachingsessies. Bij elke sessie moet je je gesterkt en opgebeurd voelen, dus het is belangrijk dat je een coach vindt wiens stijl en filosofie je aanspreken.

Ik zoek een life coach

Vragen over life coaching

Het belangrijkste om te onthouden bij het zoeken naar een life coach is om er een te vinden wiens opleiding, achtergrond en vaardigheden het meest overeenkomen met jouw specifieke doelen.

Er zijn veel life coaches met veel verschillende specialisaties, en uw uiteindelijke succes zal grotendeels afhangen van het vinden van de coach met de beste “fit” voor uw specifieke situatie.

Omdat het zo belangrijk is om de juiste fit te vinden, is het belangrijk dat u niet zomaar de eerste coach aanneemt waarmee u praat. In plaats daarvan raden we je aan om met minstens 3, en idealiter 4 of 5, te praten om degene te vinden met wie je je het meest op je gemak zult voelen gedurende een periode van enkele maanden.

Bijna alle professionele coaches bieden een gratis intakegesprek van 15 of 20 minuten om je te helpen bepalen of zij de juiste coach voor je zijn.

Als je vrij zeker bent over wat je zoekt in een life coach, kun je op basis van filters een lijst van lifecoaches met verschillende specialisaties vinden in het overzicht van professionele lifecoaches bij Coachregio.

De kosten van lifecoaching zullen per persoon verschillen. De prijzen zijn afhankelijk van factoren zoals de locatie, het type coaching dat nodig is en de lengte van de sessies.

Een life coach kost meestal tussen de 50 en 150 euro per uur. Het eerste gesprek met een coach heet een intakegesprek en sommige life coaches vragen hier een apart bedrag voor vanwege het administratieve werk. Op hun profielpagina is dit vermeld én je kunt hiervoor ook de filter ‘Gratis Intakegesprek’ gebruiken.