Ondernemerscoach

Zoek je een ondernemerscoach? Bekijk coaches

Ondernemerscoach

Elke ondernemer met ambitie heeft een ondernemerscoach nodig, want de snelste manier om een zaak te leren is om van iemand te leren die er succesvol in is geweest. Een coach voor ondernemers heeft de prijs van ervaring al betaald. Je moet alle informatie die je kunt krijgen uit hem of haar absorberen!

Je wilt zeker weten dat je met de beste ondernemerscoach in contact komt. Via Coachregio vind je een overzicht van gekwalificeerde ondernemerscoaches. Elke coach heeft een eigen profiel met informatie als werkwijze, kwaliteiten, ervaringen, opleidingen en contactgegevens.

Op zoek naar een ondernemerscoach?

Vergelijk ondernemerscoaches en kom direct in contact.

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een geschikte coach, voor mijn unieke situatie, is hiermee een stuk makkelijker!”

Juul

“Prettig idee dat alle coaches zijn geverifieerd en dat je via de filters bij de beste coaches uitkomt.”

Stefan

Wanneer een ondernemerscoach?

Er zijn veel ondernemers die wanhopig succesvol willen zijn, maar die uiteindelijk niet bereid zijn om in zichzelf te investeren. Ze denken: “Ik kan het mezelf wel leren. Ik kan dit zelf wel leren.” Ik ben altijd stomverbaasd over deze houding. Als ik kan voorkomen dat ik een paar fouten maak, dan doe ik dat.

Ons hele leven draait om leren. Als we jong zijn, gaan we naar school. Als we geluk hebben, geven onze ouders ons een paar belangrijke lessen mee. Als je ooit hebt gesport, heb je een coach gehad. Leren is de sleutel en daarom is het ook mooi om te zien dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor een life coach. Op de lange termijn zal het vinden van de juiste coach tijd en geld besparen in het leven.

Ondernemers hoeven zich niet te omringen met “ja-knikkers”. Zij hebben een  ondernemerscoach nodig die hen verantwoordelijk houdt en de soms onaangename waarheden over het starten en runnen van een bedrijf delen.

Wat een ondernemerscoach doet

Een coach voor ondernemers is gespecialiseerd in het bewandelen van de lijn tussen een cheerleader en een harde realist, die de ondernemer naar nieuwe hoogten duwt die soms ongemakkelijk zijn, maar noodzakelijk zijn om het bedrijf te laten groeien en groeien.

Maar al te vaak is de sociale en zakelijke kring van een ondernemer gevuld met mensen die hun lof toezingen. Deze mensen voelen zich over het algemeen niet op hun gemak om kritisch te zijn uit angst om de zeepbel van de ondernemer te doorprikken. Een goede ondernemerscoach weet dat het doorprikken van die luchtbel een cruciaal onderdeel is in de reis van de ondernemer en de enige manier om een grotere, meer effectieve luchtbel te bouwen die de stoutste dromen van de ondernemer overtreft.

Ondernemer zijn is niet voor de zwakkeren onder ons. Er is veel onzekerheid, angst en eenzaamheid bij het loskomen van de 9 – 5 en het werken voor jezelf. Een ondernemerscoach is gevoelig voor deze hindernissen omdat ze meestal er zelf doorheen zijn gegaan, maar ze weten ook wat er aan de andere kant is.

Bij Coachregio.nl helpen we zowel particulieren als bedrijven om hun ideale ondernemerscoach te vinden. Zoek simpelweg op postcode of filter op andere het coachonderwerp om voor jou de perfecte ondernemerscoach te vinden.

Waar kan een ondernemerscoach bij helpen?

De taak van een ondernemerscoach is om de ondernemer naar soms ongemakkelijke nieuwe niveaus te duwen en hem of haar toch de steun en aanmoediging te geven om te slagen.

Goede ondernemerscoaches zullen:

  • Ondernemers uit hun comfortzone duwen;
  • Ondernemers verantwoordelijk houden voor de deadlines die ze voor zichzelf hebben gesteld;
  • Advies, hacks en waardevolle levenslessen delen;
  • De middelen bieden die nodig zijn om de zaken in een snel tempo te doen vorderen;
  • De ondernemers helpen om eventuele knelpunten of ruwe plekken op te lossen;
  • Lof geven wanneer een mijlpaal is bereikt, waardoor de ondernemer een stimulans krijgt om meer doelen te willen bereiken;
  • Identificeren van potentiële problemen, zodat ze kunnen worden geneutraliseerd of geminimaliseerd;
  • Ervoor zorgen dat alle doelstellingen gericht zijn op groei, zodat de ondernemers snel resultaten begint te zien;
  • De ondernemers ten alle tijden bijstaan en eventueel zoeken naar advies van buitenaf als de omvang van het probleem buiten het blikveld van de coach ligt.

9 kwaliteiten die je moet zoeken in een ondernemerscoach

Het spreekt echter voor zich dat sommige coaches beter zijn dan andere. Er zijn tegenwoordig veel mensen die hun diensten online aan ondernemers aanbieden.

Neem de tijd om een potentiële coach te leren kennen voordat je in een nieuwe relatie stapt. De volgende kwaliteiten zijn waar je naar moet zoeken.

1. Ervaring

Het belangrijkste waar je naar moet kijken op iemands cv is zijn of haar ervaring. Wat hebben ze precies bereikt? Is het wat je wilt bereiken? Je coach moet zijn sporen verdiend hebben.

Ik heb hier een sterk gevoel over. Zoek iemand die zijn sporen echt heeft verdiend en kan spreken over zijn of haar ervaringen in het echte leven. In het ideale geval heeft deze persoon gefaald en is hij geslaagd. Hun inzicht zal u helpen kostbare fouten te vermijden en uw kans op succes enorm vergroten.

Vraag naar referenties. Wat zeggen oud-leerlingen over hem of haar? Is wat er gezegd wordt persoonlijk en gedetailleerd? Vergeet niet ook online te zoeken naar ervaringen van andere ondernemers van deze ondernemerscoach.

2. Houding

Wij zijn van mening dat een goede houding met de tijd en ervaring komt. De juiste coach heeft het allemaal al meegemaakt – en komt er aan de andere kant uit, wetende dat een gevoel voor humor in het zakenleven een lange weg aflegt.

Ze zijn in staat om het grote geheel te zien. Ze begrijpen dat het allemaal een spel van nummers is. Ze raken niet snel van streek. Een ideale coach is zeer geduldig, maar ook volhardend en vastberaden.

3. Bereid om te delen

Een ondernemerscoach is bereid om al zijn of haar ervaringen met je te delen — de goede en de slechte. Krijg je het gevoel dat deze persoon zich inhoudt? Dat is geen goed teken. Je zult het meeste leren van iemand die bereid is om radicaal transparant te zijn.

4. Expertise in hun vakgebied

Geeft je potentiële ondernemerscoach regelmatig lezingen? Heeft hij of zij een boek geschreven? Wordt hij of zij geïnterviewd door journalisten? Het is onmogelijk om alles voor iedereen te zijn, en dat is ook niet wenselijk. Als deze persoon een lange lijst van diensten aanbiedt, wees dan voorzichtig.

5. Bereikbaarheid

Je moet je ondernemerscoach kunnen bereiken. Een goede coach zal bereid zijn om een programma op maat voor je te maken, omdat ze weten dat één maat niet voor iedereen past. Is deze persoon begaan met jouw problemen en zorgen? Vraag hem specifiek hoeveel tijd hij je te bieden heeft. Wat is hun schema en beschikbaarheid? Hoeveel andere projecten en verplichtingen hebben ze? Bespreek deze zeer belangrijke details van tevoren.

6. Connecties

Een goede ondernemerscoach zal langdurige relaties hebben met mensen die je van nut kunnen zijn. Vraag hem of haar of hij of zij bereid is deuren voor je te openen. Soms gaat het erom wie je kent.

7. Verwachtingen

Vraag je ondernemerscoach wat hij of zij van je verwacht. Een goede coach zal je verantwoordelijk houden. Ze zullen aangeven wat ze van je nodig hebben, qua tijd en qua actie. Als ze niet vragen tot hoeveel je in staat bent, is dat een rode vlag. Ik zou nooit een mentee aannemen die me vertelde dat hij of zij niet zoveel tijd had als ik dacht dat ze aan een project zouden moeten besteden.

8. Liefde voor lesgeven

Lesgeven is een vaardigheid waar mensen na verloop van tijd beter in worden. Goede mentoren houden ervan andere mensen te helpen. Ze genieten van de daad van het lesgeven. Hoe een potentiële coach je behandelt vanaf het allereerste begin van jullie interacties is een goede indicator van hoe hij of zij zich na verloop van tijd zal gedragen. Zijn ze te laat op de eerste afspraak die je maakt? Dat is geen goed teken. Je hebt een coach nodig die rekening houdt met jouw tijd.

9. Houdt je verantwoordelijk

Een goede coach laat je niet zomaar zitten. Ja, dingen zitten in de weg. Maar hij of zij geeft om hoe het met je gaat.

Als je het geluk hebt om een ondernemerscoach te vinden waar je een klik mee hebt, dan maak je een goede vriend voor het leven. Hij of zij zal graag delen in je succes en het gevoel hebben dat hij of zij er deel van uitmaakte.

Vragen over ondernemerscoaching

Niet alle ondernemerschapscoaches zijn gelijk geschapen. Mensen die geïnteresseerd zijn in dit soort coaching moeten op zoek gaan naar ondernemerschapscoaches die ervaring hebben in de wereld van startups en een passie hebben voor het helpen van anderen om succesvol te zijn.

De beste ondernemerscoaches hebben een positieve instelling gemengd met een vleugje harde liefde, zijn toegankelijk en flexibel, en hebben toegang tot een breed scala aan middelen die kunnen helpen bij het opstarten van een bedrijf.

Een ondernemerscoach kost meestal tussen de 50 en 150 euro per uur. Het eerste gesprek met een coach heet een intakegesprek en sommige burnout coaches vragen hier een apart bedrag voor vanwege het administratieve werk. Op hun profielpagina is dit vermeld én je kunt hiervoor ook de filter gebruiken.

De kosten van een ondernemerscoach zullen per persoon verschillen. De prijzen zijn afhankelijk van factoren zoals de locatie, het type coaching dat nodig is en de lengte van de sessies.

Er is geen vaste duur van de relatie tussen ondernemerscoach en ondernemer. Sommige coachingcontracten duren jaren, terwijl andere slechts enkele maanden duren. Net zoals elke ondernemer anders is, is ook elke relatie met een coach anders. De beste manier om de lengte of diepgang van een ideale relatie te bepalen is een persoonlijk gesprek met een ondernemerscoach om meer te weten te komen over hun proces, welke pakketten ze aanbieden (indien van toepassing) en hoe ze je kunnen helpen je doelen te bereiken.