Performance Coach & Performance Coaching

Zoek je een performance coach? Bekijk coaches

Performance Coach

Op deze pagina leggen we uit wat een performance coach doet. Bovendien hebben we voor jou gekeken naar de performance coaches die actief zijn in Nederland zodat jij deze eenvoudig kunt vergelijken in ons overzicht.

Je wilt zeker weten dat je met de beste performance coach in contact komt. Via Coachregio vind je een overzicht van gekwalificeerde performance coaches. Elke coach heeft een eigen profiel met informatie als werkwijze, kwaliteiten, ervaringen, opleidingen en contactgegevens. 

Starten met performance coaching?

Vergelijk performance coaches en kom direct in contact.

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een geschikte coach, voor mijn unieke situatie, is hiermee een stuk makkelijker!”

Juul

“Prettig idee dat alle coaches zijn geverifieerd en dat je via de filters bij de beste coaches uitkomt.”

Stefan

Performance coach zoeken

Een goede performance coach vinden kan lastig zijn. Vind hieronder eenvoudig de beste performance coach in Nederland voor jouw specifieke situatie.

2 coaches beschikbaar | Wis filters

Wat is performance coaching?

Performance coaching is een methodologie die ontworpen is om mensen te helpen de uitdaging van uitmuntendheid in hun domein/werkveld aan te gaan.

Een goede performance coach zal ervoor zorgen dat hij of zij de topprestaties in je ontketent. De performance coach zal met je samenwerken om een duidelijk plan op te stellen met principes en praktijken die je vermogen versterken om je professionele doelstellingen en beloften waar te maken.

Hoe werkt performance coaching?

De coachee en coach stellen de visie, doelen, maatstaven en weg naar succes vast. Samen identificeren ze de specifieke aspecten van het werkveld van de coachee. Wat werkt en wat kan worden verbeterd. Het doel is dan om de essentiële vaardigheden of attributen te cultiveren die nodig zijn.

Ongeacht de baan, rol of carrière, we worden gemeten op prestaties. In de sport volgen we de gewonnen en verloren wedstrijden van een atleet. Als professionals worden we beoordeeld op onze resultaten, op ons vermogen om met anderen samen te werken, invloed uit te oefenen en onze doelstellingen te halen.

Hoe kan een performance coach helpen?

In elk beroepsdomein is er een element van “prestatie”. In elk beroep zijn er grondbeginselen. Om meesterschap te bereiken in elk domein is oefening, continuïteit en begeleiding nodig.

Een coach kan je helpen jouw spel te verbeteren op en buiten het veld, binnen en buiten de directiekamer. Hij of zij zal een focus en striktheid in het proces brengen.

Hij of zij zal specifieke principes en praktijken aanreiken die je vermogen verbeteren om met je mensen in contact te treden in het nastreven van je doelstellingen en in naam van je missie. Een performance coach werkt met coachees om beter voorbereid te zijn in hoge-druk situaties; getraind om succesvol door verandering te navigeren, en met succes deals te sluiten en toezeggingen na te komen.

 • Identificeer wegversperringen om je ware potentieel te bereiken;
 • Praktische, haalbare doelen stellen;
 • Ontwikkelen nieuwe vaardigheden;
 • Sterke punten identificeren en maximaliseren;
 • Ontwikkel hulpmiddelen om zwakke punten te overwinnen;
 • Een beter begrip ontwikkelen van je wensen, behoeften en verlangens;
 • De emoties en reacties van anderen aanvoelen, herkennen en begrijpen;
 • Een team effectiever inspireren en naar succes leiden;
 • Negatief gedrag en denkprocessen die blokkades opwerpen aan te pakken en te overwinnen;

Online performance coach

De laatste tijd is het gebruiken van een performance coach online, een veel gebruikte vorm van coaching. Een van de redenen is omdat het simpelweg veel voordelen kent ten opzichte van fysieke coaching. We willen een aantal van deze voordelen met je delen, zodat ook jij deze nieuwere manier van coaching en ondersteuning kunt omarmen.

 • Er zijn meer coaches om uit te kiezen;
 • Jullie zijn beiden meer aanwezig;
 • Het is efficiënter en kostenefficiënt;
 • Minder afleiding en meer privacy.

Vragen over performance coaching

Ervaring. Een coherente aanpak of methodologie. Resonantie. Openhartigheid en zorgzaamheid. Een professional die echt kan luisteren en je kan helpen om je gezien en gehoord te voelen; en die het vermogen heeft om je te helpen nieuwe manieren te zien om je in de wereld te bewegen, je kan helpen om toegang te krijgen tot je vaardigheden en deze te gebruiken, om je uit te drukken met kracht, passie en evenwicht.

Een performance coach kost meestal tussen de 1o0 en 300 euro per uur. Het eerste gesprek met een coach heet een intakegesprek en de meeste performance coaches vragen hier een apart bedrag voor vanwege het administratieve werk alvorens de coaching begint.