Relatiecoach & Relatiecoaching

Zoek je een relatiecoach? Bekijk coaches

relatiecoach

Als je meer wilt weten over relatiecoaching en de ideale relatiecoach wilt vinden, zoek dan niet verder. Wat is relatiecoaching, hoe het verschilt van relatietherapie, of een relatiecoach iemands huwelijk kan redden en nog veel meer.

Je wilt zeker weten dat je met de beste relatiecoach in contact komt. Via Coachregio vind je een overzicht van gekwalificeerde relatiecoaches. Elke coach heeft een eigen profiel met informatie als werkwijze, kwaliteiten, ervaringen, opleidingen en contactgegevens.

Goede relatiecoach vinden?

Vergelijk relatiecoaches en kom direct in contact.

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een geschikte coach, voor mijn unieke situatie, is hiermee een stuk makkelijker!”

Juul

“Prettig idee dat alle coaches zijn geverifieerd en dat je via de filters bij de beste coaches uitkomt.”

Stefan

Wanneer een relatiecoach

De taak van een relatiecoach is om je te helpen de ware liefde te vinden én te behouden. Of je nu op zoek bent naar liefde van je leven of de liefde met je partner weer wilt aanwakkeren, een relatiecoach stelt je in staat om het beste uit jezelf naar boven te halen. En als je dat doet, breng je het beste in anderen naar boven.

Een coach weet hoe je meer vertrouwen in je relatie kunt opbouwen en de verbinding kunt verdiepen. Een relatiecoach geeft je vaardigheden om blijvend geluk te koesteren.

Als je het gevoel hebt dat je relatie aan het afglijden is, dan kan een relatie coach de deuren openen naar een liefdevolle toekomst. Met relatiecoaching ga je naar nieuwe niveaus van vertrouwen en intimiteit. Je leert de gewoontes van gezonde relaties. De liefde zit in je. En de coach leert je hoe je je gevoelens kunt uiten zonder iemand te kwetsen. Nadat je coach je door een paar veranderingen heeft geleid, kan je relatie omhoog schieten.

Wat doet een relatiecoach

Relatiecoaching leert je om bewust te zijn van je gedachten en handelingen met je partner. Leren om een stapje terug te doen geeft intimiteit de tijd om te groeien. Wanneer je incheckt met je gevoelens, ben je in staat om ze beter te uiten. Het is verbazingwekkend hoe vaak verliefde mensen elkaar verkeerd begrijpen.

Wat is relatiecoaching

Relatie coaching is een specialisatie in life coaching die mensen helpt meer voldoening te vinden in hun persoonlijke relaties. Een relatie coach kan u helpen relatiedoelen te stellen, inzicht te krijgen in uw huidige partnerschap, op te bloeien in uw huwelijk, te rouwen om een verloren geliefde, of uw langetermijnrelatie naar een hoger niveau te tillen.

Relatiecoaches hebben meestal ervaring en training in verschillende relatiedynamieken, van romantische relaties tot familierelaties en vriendschappen.

Voor sommige relatiecoaches is het niet nodig om met beide partners in een relatie te werken. Coaching helpt cliënten hun eigen pijnlijke gedachten los te laten, en hun eigen relatievisie te creëren. Dit betekent dat cliënten in staat zijn om van een bevredigende relatie te genieten, zelfs zonder dat hun partner deelneemt aan het coachingsproces.

Relatiecoaches ondernemen ook werkzaamheden met mensen die nog geen relatie hebben. Zij werken met singles die een geschiedenis hebben van moeizame relaties, die moeite hebben om te weten wat ze willen in een relatie of die gewoon op koers willen blijven met hun plan om een diepere connectie met iemand te vinden.

Andere coaches ontmoeten beide partners en leren communicatie, conflictoplossing en andere coaching tools bedoeld voor koppels.

Een relatiecoach neemt, net als een life coaches, gezonde mensen en maken ze high performing. Een relatiecoach kan u helpen snel de essentie te ontdekken van wat u wilt in een relatie, u begeleiden bij pijnlijke kwesties en een veilige cocon creëren terwijl u uw angsten onder ogen ziet en uw ware verlangens ontdekt.

Relatiecoaching

Is relatiecoaching hetzelfde als "relatietherapie?"

Relatiecoaching is geen “relatietherapie”, net zoals een leefstijlcoach geen psychotherapie is. Als therapeuten chirurgen zijn, zijn coaches personal trainers.

Als u relatieproblemen hebt, kan een coach u helpen uw gedachten te ordenen, perspectief te vinden of inspirerende nieuwe doelen te stellen. In het geval van problemen met slopende psychische aandoeningen zou echter relatietherapie worden aanbevolen.

En als er veel onopgeloste wonden uit de kindertijd zijn, zal een coach u waarschijnlijk doorverwijzen naar een therapeut die gespecialiseerd is in het verwerken van vroegere trauma’s.

In tegenstelling tot therapie hoeft u bij een relatiecoach zelden uw jeugdverhaal opnieuw te vertellen, maar het kan u wel helpen vrede te vinden met waar u nu bent.

Kan een relatiecoach mijn huwelijk redden?

Relatiecoaching kan helpen liefdesknopen te ontwarren, maar heeft niet de pretentie huwelijken te “redden”. Coaching verheldert relatieproblemen – scheidt wat we kunnen controleren van wat we niet kunnen controleren. Het brengt het heldere licht van bewustzijn in de verborgen hoeken van wrok, angst en vermijding.

Zelfs als slechts één echtgenoot besluit een relatiecoach in de arm te nemen, kan, wanneer hij of zij het geestelijk lijden loslaat, de last op het huwelijk ook worden verlicht.

Huwelijken hebben vaak baat bij coaching, maar elk huwelijk heeft zijn eigen unieke reeks moeilijkheden, zodat het onmogelijk is om te zeggen of een huwelijk al dan niet sterker zal worden door het proces van coaching.

Hoeveel kost een relatiecoach?

De kosten voor een uur relatiecoaching kunnen variëren van minder dan €50 tot meer dan €300. Elke relatiecoach bepaalt zijn of haar eigen tarieven, die op verschillende manieren in rekening kunnen worden gebracht: per uur, per half uur, per week of per maand.

Groepscoaching sessies zijn ook een optie. Andere coaches werken met een maandelijks honorarium: u betaalt hen een bedrag en zij staan die maand tot uw beschikking.

Sommige coaches geven korting bij aankoop van een pakket met meerdere sessies verspreid over een periode. Veel coaches bieden e-mail coaching aan als onderdeel van hun service of online groepslessen, en elk product kan afzonderlijk worden gefactureerd.

Elke relatiecoach is uniek, maar het gemiddelde tarief voor een coaching in ligt rond de €150 per uur.

Hoe vind ik een goede relatie coach?

In tegenstelling tot wat veel cliënten verwachten, is geografische nabijheid niet altijd belangrijk bij het zoeken naar een coach. Veel relatiecoaches werken per telefoon, via e-mail en via online diensten zoals Skype en Zoom, wat een grotere flexibiliteit mogelijk maakt voor zowel de relatiecoach als cliënt. Het maakt ook het aanbod van potentiële coaches veel groter. Je kunt vaak net zo makkelijk een coach inhuren die bij jou in de buurt woont als iemand die aan de andere kant van het land woont. Het vinden van de juiste “fit” is veel belangrijker dan de locatie van die coach.

Coach die lid zijn van Coachregio bieden veelal een gratis kennismakingssessie aan, waardoor je met verschillende coaches kunt chatten voordat je de meest geschikte voor jou kiest. Als je op zoek bent naar een relatiecoach, zoek dan iemand met wie je een klik hebt, met wie je graag praat en die ervaring of een opleiding heeft in jouw specifieke problemen.

Niet alle relatiecoaches zijn gelijk geschikt voor uw situatie. Via Coachregio kunt u eenvoudig filteren om de ideale relatie coach voor uw specifieke situatie te vinden. We raden u aan om in ieder geval met 3 tot 5 coaches in contact te komen zodat u kunt vergelijken en beter beoordelen met wie u een betere klik heeft.