Vitaliteitscoach & Vitaliteitscoaching

Zoek je een vitaliteitscoach? Bekijk coaches

Vitaliteitscoach

Het onderhouden van een evenwichtige, gezonde levensstijl vereist begrip, acceptatie en motivatie om de nodige veranderingen aan te brengen in voeding, beweging en de algemene balans tussen werk en privé. Een vitaliteitscoach biedt hulp, ondersteuning en begeleiding aan mensen die positieve veranderingen willen doorvoeren om een vervuld leven te leiden.

Je wilt zeker weten dat je met de beste vitaliteitscoach in contact komt. Via Coachregio vind je een overzicht van gekwalificeerde vitaliteitscoaches. Elke coach heeft een eigen profiel met informatie als werkwijze, kwaliteiten, ervaringen, opleidingen en contactgegevens.

Goede vitaliteitscoach vinden?

Vergelijk vitaliteitscoaches en kom direct in contact.

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een geschikte coach, voor mijn unieke situatie, is hiermee een stuk makkelijker!”

Juul

“Prettig idee dat alle coaches zijn geverifieerd en dat je via de filters bij de beste coaches uitkomt.”

Stefan

Wat is een vitaliteitscoach?

Een vitaliteitscoach is een opgeleide professional die heeft gewerkt in gezondheids-/voedings-en fitnessomgevingen en nu individuen, groepen en teams ondersteunt door het verstrekken van een-op-een begeleidingssessies, seminars en workshops. Een vitaliteits coach begrijpt de beperkingen van een levensstijl en hoe deze een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid en het welzijn van een individu.

Coachingsessies met vitaliteitscoaches worden daarom op maat gemaakt en omvatten een persoonlijke beoordeling van voeding, lichaamsbeweging en de praktische aspecten van het doorvoeren van de nodige veranderingen.

Vitaliteitscoach vs Leefstijlcoach

Een vitaliteitscoach is erg vergelijkbaar met een leefstijlcoach. Deze coaches hebben veelal dezelfde competenties.

Voordelen van vitaliteitscoaching

Iedereen die ernaar streeft de kwaliteit van het leven te verbeteren door stress en spanning te verminderen en fitheid en positief welzijn te vergroten, kan baat hebben bij de ondersteuning die wordt geboden door vitaliteitscoaching. Deze gerichte vorm van coaching vereist een sterke toewijding bij het coachingsproces en de bereidheid om de nodige keuzes en veranderingen te maken op het gebied van voeding, fitness en werk/privé-balans die nodig kunnen zijn.

Vitaliteitscoaching biedt je mentale en fysieke uitdagingen. Een vitaliteits coach ondersteunt en begeleidt mensen die hun levensstijl drastisch willen verbeteren, professionals die hun energieniveau willen verhogen zodat hun carrièreprestaties verbeteren, en iedereen die zich wil richten op positief welzijn.

Vitaliteitsonderzoek

Om te bepalen welke vorm van vitaliteitscoaching het meest geschikt is voor jouw persoonlijke behoeften zal een vitaliteitscoach een vitaliteitsonderzoek uitvoeren. Dit assessment evalueert de fysieke en persoonlijke fitheid, huidige voedingsproblemen en andere aspecten die een negatieve invloed kunnen hebben op het welzijn en de vitaliteit. Het onderzoek geeft de cliënt een beter inzicht in zijn of haar fysieke gezondheid en definieert mogelijke welzijnsdoelen.

Na een vitaliteitsonderzoek kan de coach een persoonlijk plan opstellen dat realistische doelen en de implementatie van eenvoudige, positieve veranderingen in levensstijl ondersteunt.

Coachingsessies

Een gediplomeerde vitaliteitscoach ondersteunt je levensstijl op vele niveaus en biedt daarom een verscheidenheid aan diensten en ondersteuning. Deze kunnen bestaan uit:

  • een sessie waarbij de inhoud van je koelkast en voedselkast onder de loep wordt genomen en opnieuw wordt gedefinieerd;
  • een sessie waarin de coach je voedingsadviezen geeft om je te helpen bij het boodschappen doen;
  • een praktische sessie, die een gepersonaliseerd bewegingsprogramma biedt.

Aanbevolen lichaamsbeweging

Naast het aanpakken van negatieve eetgewoonten en het onderzoeken van leefstijlpatronen die stress aantrekken en vitaliteit beperken, biedt vitaliteitscoaching ook de mogelijkheid om de aandacht te richten op persoonlijke fitheid en lichaamsbeweging.

Het verbeteren van de algemene fitheid en het combineren van deze vooruitgang met een nieuwe voedingsaanpak, verhoogt op natuurlijke wijze de vitaliteit en het welzijn. Aanbevolen lichaamsbeweging kan bestaan uit sporten die de uithoudingsvermogen en conditie bevorderen en training die zich richt op cardiovasculaire conditie en flexibiliteit.

Vitaliteitscoaching

Alternatieve vitaliteitscoaching

Er zijn veel middelen beschikbaar die onmiddellijke toegang bieden tot vitaliteitscoaching voor iedereen die zijn levensstijl wil verbeteren. Online diensten en iPhone-applicaties bieden programma’s en tips voor vitaliteitscoaching die kunnen worden gedownload en gebruikt wanneer het u persoonlijk uitkomt.

Vragen over vitaliteitscoaching

Via Coachregio vind je een groots aanbod vitaliteitscoaches waarmee je eenvoudig in contact komt. Kom met minimaal 3 of 4 coaches in contact een maak op basis van deze gesprekken een weloverwogen keuze om met een bepaalde vitaliteits coach in zee te gaan.

Een vitaliteitscoach kost meestal tussen de 40 en 80 euro per uur. Het eerste gesprek met een vitaliteits coach heet een intakegesprek en de meeste coaches vragen hier een apart bedrag voor vanwege het administratieve werk.